Home ZanimljivostiPutovanja Venčanje u srcu tokijskog haosa

Venčanje u srcu tokijskog haosa

by redakcija

Jedna železnička kompanija u Japanu ponudila je srećnom paru šansu da se 14. oktobra venčaju na jednoj od najprometnijih linija u Tokiju, piše AFP.

Kompanija "JR East" saopštila je da želi da pronađe par koji bi hteo da se venča na liniji Jamanote u društvu 120 prijatelja i članova porodice. 

"Očekujemo da ćemo dobiti prijave od ljudi koji su na neki način povezani sa Jamanote linijom, uključujući one koji žive blizu nje", rekao je portparol kompanije Joiči Suzuki. 

Gosti će imati ekskluzivno pravo na korišćenje voza od 11 vagona koji uglavnom prevozi 1.000 putnika. Vozu će biti potrebno sat vremena da obiđe 35 kilometara dugu liniju i stajaće na svih 29 stajališta ali neće otvarati vrata. 

Jedini problem u ponudi je taj što ne postoji toalet u vozu. "Gosti će morati da budu upozoreni na vreme", rekao je Suziki. 

Ceo događaj planiran je u okviru proslave 50 godina od kada su vozovi na Jamanote liniji ofarbani u žuto-zeleno. Ceremonija venčanja biće organizovana 14. oktobra na 141 godišnjicu početka rada japanskih železnica. 

"JR East" će primati prijave u naredne tri sedmice. Par koji bude prihvaćen imaće mogućnost da organizuje ceremoniju kako želi ali će morati da plate i održe prijem u hotelu koji vodi kompanija. 

Prizor ljubitelja vozova koji na platformama fotografišu čak i najobičnije lokomotive nije neobičan u Japanu gde se hobiji uzimaju prilično ozbiljno.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!