Info Servisne informacije
10.09.2014.

SRAMOTA: Deponija na pragu Hrama Svetog Luke

0837a80757ec9041202135e8c1f414b2

Jedna od najvećih divljih deponija na podučju Smedereva nalazi se u neposrednoj blizini porte hrama Svetog Luke na Carini.

Tik uz ulaz na stočnu pijacu i poznato vašarište nalaze se tone i tone smeća.

U poslednjih nekoliko godina bilo je više pokušaja saniranja, ali smetlište uvek nanovo nikne. Puna smeća je ponovo i ovih dana. Na smetlištu koje, osim što je ruglo na samom pragu nove crkve, zagađuje životnu sredinu, nesavesni građani bacaju svašta, čak i delove nameštaja i građevinskog materijala.

Ovaj prostor, kako su najaviljivali nadležni u MZ Carina, trebalo je da bude ograđen još pre nekoliko godina, i na taj način sprečeno odlaganje smeća. To se, ipak, nije dogodilo.
Da li deponija niče jer nema dovoljno kontejnera ili zbog našeg nemara i nekulture, prosudite sami.

Očigledno je da volja za rešavanje ovog gorućeg problema u ovom delu grada ne postoji.
Naše ekipa obišla je smetlište i pogledajte kako to danas izgleda. Od starog nameštaja i garderobe, do životinjskog otpada i svakodnevnog smeća iz domaćinstava. Među smećem možete pronaći i račune za telefon i struju, što nas može direktno odvesti do onih čije smeće to zapravo jeste.
E, još samo neko da se pozabavi time i uradi posao za koji je plaćen .

Prema procenama, na području grada ima oko 35 divljih deponija.

Izvor: SDCafe

Komentari

Missing
smederevac al pravi
27.09.2014.
to mesto je toliko puta čišćeno da je sad pravo vreme da se prestane sa čišćenjem istog. neka im bude tako ako već vole ja to više nikada nebih očistio pa neka se poguše od smrada i porazboljevaju od svih mogućih zaraznih bolesti
Plusic 1 Minusic 0
Missing
Darko
27.09.2014.
Ovo je odraz nekulture ljudi koji žive tu, ali i komunalnog sistema koji ne funkcioniše, kao ni komunalne policije koja ne radi svoj posao. U ovom gradu može da se radi sve i da se prođe nekažnjeno, a sve pod izgovorom da narod nema para, zato, neka i živimo u brlogu. Naravno, Carine se sete samo pred izbore. pa svake tri-četiri godine se asfaltira poneka ulica,
Plusic 2 Minusic 0
Missing
Musa
16.09.2014.
NIKADA SRBIJA NIJE BILA PRLJAVIJA, NEMORALNIJA I POTCENJENIJA OD KAD POSTOJI. SVAKI DALJI KOMENTAR JE SUVISAN.
Plusic 7 Minusic 0
Missing
Pokri se ušima
12.09.2014.
Za "vajnog" demokratu na rečima. Znači, kada te čovek lepo pita da odgovoriš na sasvim obična pitanja: "Ko je godinama bio u koaliciji sa Jasnom"? I "U čemu je razlika između vas i "naprednih"? Ti, onako "demokratski", da ne kažem (j)evropejski, raspališ po Miloševiću i Šešelju. Što se tiče "provirivanja", to ko "proviruje" vidi se po tome koliko vas je "demokrata" ostalo u Skupštini Srbije, koliko u skupštinama lokalnih samouprava. Ajd' razumem kada "pljuješ" po Šešelju al' zašto po Miloševiću? Pa, vi ste (i ti lično) čoveče bili u koaliciji sa Miloševićem a sa Dačićem ste se čak i pobratimili! Ja nikad. Ti si od 2008.-e godine Brančetov pobratim i nije u redu da loše govoriš o dugogodišnjem predsedniku bratske partije. To kako ste vi "spasili" Srbiju od propasti dovoljno govori činjenica da je kazandžija sada predCednik Srbije. Kakav to "mozak" i "obraz" treba da ima čovek koji kaže da ste "spasili" Srbiju od propasti? Šta je "ovo" što danas imamo, koliko je to Srbija napredovala sa vama eurofanaticima na čelu? Napredovala do toga da je "srećan" onaj ko ima posao i radi za 200€ mesečno-moderno roblje. Lepo ste usrećili zaposlene u Godominu, Ukrasu, Želvozu, Fagramu, Veluru, Železari, Dunavu, fabrici kompresora, 10.000 radnih mesta ste ugasili u Smederevu. To je to vaše "spašavanje". Koliko puta treba da vam "činovnici" EU ponove da od članstva u EU nema ništa? Čak su počeli i "šegu" da teraju sa Srbijom. Evo, pre par dana su i zvanično odredili "komesara za zamajavanje". Vi eurounijati, samo na bajci o EU opstajete, jer ništa drugo ne znate, bez ove utopije svi vi zajedno ste jedno veliko ništa, prosto "demokratski" rečeno NULA.
Plusic 15 Minusic 16
Missing
Demokrata forever
12.09.2014.
Bravo, za dobro naučene parole iz Šešeljevsko Miloševićevskog propagandno pljuvačkog arsenala.Rezultate vaše retorike dobro su osetili i osećaju svi građani Srbije.Provirili ste iz kloake i delite lekcije onima koji su spasli Srbiju od propasti.Naravno da će ući u EU i ostale saveze.
Plusic 21 Minusic 36
Missing
Pokri se ušima
12.09.2014.
Demokrata forever, iako pokušavam da se vas "demokrata" više nikada u životu ne setim, ti si tu da me podsetiš na to da je više od pola tvojih lidera sada u SNS-u. Članstvo nisam brojao. Jedno prosto pitanje, k'o je bio godinama u koaliciji sa "Jasnom"!? Inače, "očistili" ste vi "demokrate" Srbiju temeljno, i tako posredno doveli napredne eurounijate na vlast. U čemu je razlika između vas i ovih? Navedi bar jednu razliku. Sada, za zamajavanje naroda evropskom unijom, pored vas eurounijata u Srbiji, koji se obogatiše zamajavanjem i zvanično-na nivou EU, imamo "komesara".
Plusic 24 Minusic 20
Missing
Demokrata forever
11.09.2014.
Akcija OČISTIMO SRBIJU koju je inicirala Demokratrska Stranka je u celoj Srbiji čistila divlje deponije.Setite se ''Medonija'' i koliko je on sa Dr.Ivanovićem očistio divljih deponija.Ali premudra radikalska vlast je ovu akciju zaustavila i čim se dokopala ministarske fotelje ona plavo ofarbana gospođa koja je tada bila zadužena za životnu sredinu je sa uživanjem prekinula.E, kada ste ih vašim glasovima doveli na vlast ,sada se gušite u smeću.
Plusic 28 Minusic 22
Missing
Carina
11.09.2014.
Pa normalno da baca narod gde stigne kad na Celoj carini nema ni 1 jedini kontejner!! Bio je kod Rodica pa iza, kod ambulante ali sad nema ni jedan. Ni jedan jedini!!!
Plusic 5 Minusic 40
Missing
ahhaaa
11.09.2014.
Dovedite Vučka na Carinu,ima da zasija Carina preko noći.Kad su mogli po kiši da kose po Petrijevu,mogu preko noći i da očiste deponiju na Carini.
Plusic 38 Minusic 7
Missing
VLADASD
11.09.2014.
Sve nam to donesose sokovari...
Plusic 40 Minusic 16
Missing
Carincanka
11.09.2014.
Slazem se sa Simom.Na stocnoj pijaci postoji i kucica gde moze da bude komunalni policajac koji bi uz pomoc video nadzora snimio tablice svakog ko baca smece.Isto tako on moze uzeti podatke i od osoba koje bacaju smece u prolazu.Posle dobije novcanu kaznu,pa neka baci opet ako voli da placa kazne.
Plusic 37 Minusic 1
Missing
smederevo grad
11.09.2014.
Ovaj kraj je pokriven sistemom iznosenja smeca, pijaca takodje. Ova divlja deponija je ciscena pre godinu dana. Komunalac ne komanduje komunalnim policajcima te im ne moze narediti da dezuraju. Ovo je slika nase kulture. Inace ovo je posao koji mnogo kosta, a rezultati su vidljivi svega par dana jer je dovoljno da jedan baci i svi ce za njim. Slazem se sa onima koji zameraju slabo angazovanje komunalne inspekcije i policije.
Plusic 41 Minusic 3
Missing
Tinejdzerka
11.09.2014.
upravu ste svi vi..i vi sto kazete da su komunalci krivi.,i vi sto kazete za gradjane..,mnogo puta je svo to smece odgurano do rupe.,bilo je sve lepo poravnano.,ali je narod takav..,dodju iz svih ulica,da bi bacili tu smece..zasto se nekad ne zapitaju kako je nama sto zivimo u ulici pored rupe.,kako je ljudima koji ne bacaju tu smece.,a moraju da prodju pored deponije.,pacovi pretrcavaju ulicu,deca tuda idu u skolu.,prolaze i trudnice,i majke sa bebama.,ulicom se siri neprijatan miris..,postalo je leglo zaraze,mnogo puta sam vidjala kako kola zastaju i samo kroz prozor izbace smece,i to se uglavnom nocu desava,a nigde nadleznih organa.bacaju smece,a ne razmisljaju da ce se mozda bas njihovo dete zaraziti necim prolazeci tuda.uzas!!! pored svega toga problem su i psi lutalice kojih ima sve vise i vise,napadaju narod,decu koja se vracaju iz skole..,i opet MZ CARINA i sam grad Smederevo nista ne preduzima povodom toga..nemam reci..
Plusic 32 Minusic 3
Missing
François Hollande
11.09.2014.
Zvanicno smo stoka. Naravno niko od nadleznih nece da reaguje ili cemo da se podavimo u smecu ili ce psi lutalice da nas istrebe.Dok komunalna policija samo setka.Secam se kad sam prolazio kroz park prema fontani copor pasa prolazi,jedan vadi smece iz kante i pravi dzumbus a komunalni sa koleginicom samo prolazi,briga njega.
Plusic 33 Minusic 3
Missing
miško
11.09.2014.
Vazno da komunalni inspektori rade sa paukom, i dizu kola gde god stignu. Krse svoja ovlascenja, ali sugradjani ne mogu nista. Kad dignu kola moraju da plate. Umesto da odo gore i kaznjavaju one koji bacaju smece, oni kaznjavaju na pauku. Ova nasa l... gradonacelnica sade ikebane i po gradu horde pasa napadaju stare ljude koji idu sa stapom. Zar ona misli da ce nekoga sa strane da impresionira sa cvecem, a da nece ostaviti ruzan utisak horde pasa lutalica u samom centru, u pesackoj zoni. Ulica za ponos prepuna pasa.
Plusic 37 Minusic 1
Missing
žika
10.09.2014.
Pojedini gradjani se ponašaju kao retardirani divljaci, ali takve treba neko da uhvati i kazni, inače će se ponašati još gore... Po hiljaditi put: Šta radi komunalna inspekcija i policija ???? Osim što pijuckaju kjafice poo kafićima.
Plusic 35 Minusic 1
Missing
Paparazzo
10.09.2014.
Jerina je upotrebila Komunalnu policiju(???)kao telesnu gardu u vreme protesta radnia Želvoza,nekoliko policajaca je obezbeđivalo ulaz i prilaz u Opštinu sa strane muzeja.Ne mogu se videti na terenu,nezainteresovani ,za sve što ih pitaš kažu da nisu nadležni, uvek je to neko drugi.Ali zato udobno primaju plate koje im mi obezbeđujemo.Grad se davi u prljavštini,parkira gde ko stigne, ulice prepune besnih pasa koji kidišu na automobile u pokretu i prolaznike,kese i papiri vitlaju po razrovanim ulicama,uveče a posebno deo Karađorđeve ulice u totalnom mraku.Šteta što nema Hičkoka, imao bi sjajan ambijent za snimanje svojih filmova.
Plusic 30 Minusic 0
Missing
Pera
10.09.2014.
Pa KUDE da bacam đubru, ČIKA TOMO.U Železničku?
Plusic 24 Minusic 6
Missing
Rodjeni Carincanin
10.09.2014.
Ovo se nije desavalo u epohi Smederevaca tj dok su samo oni ziveli na Carini. Sa dolaskom Smedevara dosla je i njihova -NE-kultura.... Paligonci su oduvek bili definicija za divljastvo. Kako se takva deponija do sada nije napravila u Dudari, Crvenom petlu, baba Janinom brdu, pendrek city-ju, Rimskom bunaru...samo na poligonu...Od sada vise nisu Kosovari nego Deponijari.....
Plusic 41 Minusic 3
Missing
Nena
10.09.2014.
Kako ce komunalna policija da hvata one koji bacaju?Pa to su sve ZEMLJACI...
Plusic 37 Minusic 4
Missing
Maja
10.09.2014.
čitava carina je jedna deponija kada bude svako pocistio ispred svoga necemo imati problema, a i kada glavna deponija smanji tarifu i produzi radno vreme... mislim sta reci... u celom svetu postoje eko deponije, fabrike za reciklazu samo kod nas se sve baca svuda!!! koliko jedna deponija samo moze gasa da proizvede... koliko se recikliranjem moze popuniti budzet... e srbijooo!!!
Plusic 26 Minusic 0
Missing
Smederevac
10.09.2014.
kom.sima .ovo je eklatantan primer neznanja .Kako moze Cistoca da postavi Komunalnog policajca .Oni po nalogu Inspekcije ili Kom.policije uklanjaju divlju deponiju ali to mora neko da plati!Ali ,poenta je u bahatosti nasih sugradjana .
Plusic 26 Minusic 3
Missing
her Zika Pavlovic
10.09.2014.
Kazu da riba smrdi od glave,pa tako treba i krenuti.Lose funkcionisu komunalna policija i sama komunalna inspekcija.Nacelnike treba smeniti i postaviti ljude na njihova mesta koji imaju hrabrosti da rade taj posao a ne kad im neko od gradjana malo podvikne oni saviju rep i sklanjaju se od problema.Naravno da im je potrebna asistencija prave policije da bi se nesto sprovelo u delo.Za uniformu koju nose nasi komunalni policajci moram iskreno priznati da je ocajna ,slicna je portirskoj iz 90-tih godina proslog veka.Zar nisu mogli bolje da ih obuku kao npr. u Beogradu pa da kao pojava izgledaju malo opasnije.Kad bi grad stimulisao novcano malo postenije gradjane da slikama ili video zapisima prijavljuju ovakve pokvarene ljude koji izrucuju svoje smece kamionima,traktorima,kolicima ,trokolicama na ovakvom mestu a onda rigoroznim kaznama ih kazne.Znaci sve krece od inspekcije i od drzavnih organa pa preko pravosudja koje izrice kaznene mere koje ce se odraziti na ove nevaspitane gradjane.
Plusic 48 Minusic 1
Missing
Papazovac
10.09.2014.
Ovo je strasno! Pitam se dal je nasa vlast toliko bezobrazna da ne moze da napravi veliku DEPONIJU van grada i van svakog naselja.Kod nas se deponija siri i naselja godomin i papazovac su ostro pogodjeni cak sta vise i deo senjaka je pogodjen tom deponijom sramota velika sramota toliko ima praznih i nenaseljenih podrucja na teritoriji grada da ne mogu da sklone sve deponije i da jednom za svagda kad vodim dete u skolu ne gledam kamione smrdljive!!!!!
Plusic 41 Minusic 10
Missing
grrRradjanin
10.09.2014.
Bahatost (malo)gradjana!
Plusic 55 Minusic 1
Missing
Aleksandar
10.09.2014.
Pitam se gde je Komunalna Policija I Komunalna Inspekcija???Kako ih nije sramota da se ovako nesto desava u nasem gradu a oni nista ne preduzimaju,bruka za sta su placeni...
Plusic 53 Minusic 2
Missing
CIKA TOMA
10.09.2014.
Nije ni meni jasno sta sa kvazi smederevcima.Ja pitam Peru zasto izrucuje smece iz prikolice bas ovde a nas sugradjanin mi kaze TEBETE NIJE BRIGA.E to su sadasnji smederevci,barem vecina.
Plusic 65 Minusic 7
Missing
Pravdoljub
10.09.2014.
Isključiva krivica za ovo leglo zaraze leži na samim građanima jer oni sami bacaju to smeće a vozilu Čistoće skoro da je zabranjen ulaz u ulicu Maršala Tolbuhina od strane građana (isti tvrde da "nemaju smeće")
Plusic 49 Minusic 0
Missing
Sima
10.09.2014.
Naravno da je kriv Komunalac, što ne ukloni ovo, i postavi komunalnog policajca da hvata počinioce. Lepo sedne sa strane, kako ko donese, tablice zapiše legitimiše čoveka, i cap kazna jedan, drugi treći, čas posla nikom više ne bi balo na pamet da to radi. Ne stavra se djubre samo od sebe...tu ljudi kamionima izbacuju. A zašto immamo komunalnu policiju? Da paradiraju? Lepo neka pročešljaju to djubre neka nadju račune i dokaze i njima kazne cap cap... i gotovo, sve se to rešava da nedelju dana! Nego niko ništa ne radi.
Plusic 58 Minusic 14
Missing
Smederevac
10.09.2014.
Za ovo sigurno nisu krivi iz jkp Cistoca vec gradjani ,komsije .Neka MZ plati pa ce se divlja deponija brzo ukloniti.
Plusic 61 Minusic 7
Missing
Mare
10.09.2014.
Strasno, nemam reci za ovo, bruka i sramota
Plusic 49 Minusic 1
Dodaj komentar
1efb2af09a98c1cf578ea4c65779fe93
Info Servisne informacije
10.02.2020.
Najava isključenja za utorak 11.02.2020. - zbog seče rastinja u periodu od 8:00 do 12:00 časova bez električne energije ostaće korisnici u Lugavčini iza igrališta prema centru. - zbog seč...
368fca1636f54f40c80634a6df294513
Info Servisne informacije
25.08.2019.
Obaveštavamo sve učesnike u plovidbi i zainteresovanu javnost da je na deonici plovidbene zone Smederevo, između mosta i gasovoda ugrožena bezbednost plovidbe za uzvodne i nizvodne brodove, zbo...
58b3754ca3e4d908f8dce6c890bd2e8e
Info Servisne informacije
26.07.2019.
Organizacioni odbor 132. Turističko-privredne manifestacije „Smederevska jesen 2019“ je na sednici doneo odluku da se ove godine manifestacija održi u periodu od 6. do 8. septembra 2019. g...
8f6668307e1c6841676166bc58f325bc
Info Servisne informacije
15.12.2018.
Usnulo Smederevo i prvi pravi sneg u ovogodišnjoj zimi.  Malo smo prošetali po prvom snegu i zabeležili neke detalje.  ...
15694d85105d46a21bd9ac9b36d24a13
Info Servisne informacije
19.10.2018.
JKP VODOVOD SMEDEREVO obaveštava svoje korisnike distribucionog sistema da će u subotu 20.10.2018. , zbog remonta trafostanice u Šalinačkoj ulici od strane EPS DISTRIBUCIJE bez vode osta...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
63d30f79e33ab54dd9466622fc739c10
Poslao: Creativo_Photo.Fun Pošalji fotografiju
Anketa
Šta po vašem mišljenju najviše utiče na povećanu zagađenost vazduha u Smederevu?
Železara Smederevo
Kotlarnice
Saobraćaj
Vazduh u Smederevu nije zagađen
Sve ankete
Ukupno odgovora: 378
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300