Info Hronika
27.04.2017.

SRAMNA ODBRANA UJAKA MONSTRUMA "Pristala je da ima seks sa mnom, NISAM JOJ ROD", majka devojčice: Pokušao je da siluje i mene!

1 sdcafe.rs

Iako se ujak-monstrum Aleksandar Novakov (40), koji je uhapšen zbog sumnje da je silovao sestričinu I. N. (14), juče se pred tužiocem branio da je imao dobrovoljni seks sa devojčicom, preti mu 15 godina robije!

Novakov je 21. aprila uveče uhapšen u Mramorku, kod Kovina, pošto ga je maloletna žrtva prijavila policiji da ju je od prošle godine u više navrata silovao, a juče je priveden kod Višeg tužioca u Smederevu. Na saslušanju, prema nezvaničnim informacijama, branio se da je seksualni čin sa devojčicom bio dobrovoljan. Uprkos tome, tužilaštvo je identifikovalo dva teška dela koja mu se stavljaju na teret. Najpre, s obzirom na uzrast nesrećne devojčice, on se tereti za obljubu deteta zbog onoga što se dogodilo prošle godine kada je I. N. imala 13 godina i, pravno gledano, još nije bila ni mlađi maloletnik. Za poslednje napastvovanje pre sedam dana, kada je imala 14 godina, Novaković će biti optužen za silovanje. Sudija za prethodni postupak je, inače, juče odredio manijaku pritvor od 30 dana.

Ovakav način odbrane neće, međutim, olakšati položaj uhapšenog Novakovića. Prema Krvičnom zakoniku Srbije, obljuba sa detetom izrazito je teško krivično delo. U njemu je predviđeno da se za svaki seksualni odnos sa osobom mlađom od 14 godina predviđa kazna od tri do 12 godina zatvora. Izuzetak čine situacije u kojima su obe osobe koje imaju odnos deca ili između njih nema značajne razlike u godinama. S obzirom na to da je ujak pedofil od devojčice stariji 26 godina, o tome ne samo da nema govora, već mu razlika u dobi može biti samo otežavajuća okolnost.

Situacija je još teža jer je devojčica zatrudnela. U tom posebno teškom slučaju obljube deteta, Novakov bi mogao da bude osuđen na najmanje pet a najviše i do 15 godina zatvora! Uz to, njemu će, verovatno, biti suđeno i za silovanje, za koje kazne variraju od tri do 12 godina.

Maloletna I. N. od decembra prošle godine trpela je ujakovo iživljavanje. Nakon što je nedavno posumnjala da je u drugom stanju, konačno je otvorila dušu i poverila se drugarici. Njena prijateljica je sve ispričala devojčicinoj majci Silvani N., koja je devojčicu odvela kod ginekologa, gde su sumnje u trudnoću potvrđene.

- Majka, komšije i ja smo bili kod tetke, i ujak je došao da nas decu vrati. Krenuo je po moju majku, ali mi je rekao da i ja krenem s njim da se malo provozam. Skrenuo je s puta i počeo da me pipka. Rekla sam mu da ću ga kazati majci, ali mi je on rekao da budem poslušna ili ću videti šta će me snaći. Skinuo me je i oduzeo mi nevinost u kolima - ispričala je devojčica za "Blic".

 

Očajna je i Silvana, majka zlostavljane I. N.

- Verujem u ćerkinu priču. Pokušao je svojevremeno i mene da siluje posle smrti mog muža, pored moje trogodišnje ćerke. Odbranila sam se nekako. Nisam ga prijavila jer me je bilo sramota. On je zlikovac - kaže Silvana.

Ona je to ponovila i u policiji, pred napasnikom, koji nije imao hrabrosti da je pogleda u oči, već je gledao u pod. U sklopu istrage, biće analizirana Novakovljeva odeća, na kojoj policija veruje da se nalaze DNK tragovi devojčice, kao i tragovi iz žutog "audija" u kom je silovao dete.

Monstrum tvrdi: Nisam joj ujak!

Novakov je, kako saznajemo, na saslušanju u Višem tužilaštvu negirao srodstvo sa devojčicinom majkom. On je rekao da je, navodno, njegova majka zatrudnela sa drugim čovekom, a ne sa onim koji se vodi u knjigama kao njegov otac.

U tužilaštvu sumnjaju da time hoće samo da skine otežavajuću okolnost sa svog slučaja. Maloletna I. N. za sada nije saslušana kod tužioca.

M.Đorđević
 

Izvor: Blic

Komentari

Još uvek ne postoje komentari za ovu vest.

Dodaj komentar
D570a1106ca3f0624e5dccb0c5ccd3c6
Info Hronika
27.03.2020.
Prema informacijama iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Smederevu je kod još četvoro ljudi potvrđen virus korona, od kojih je pacijentkinja stara 87 godina preminula u sredu uveče.  ...
2f8d8b1f106056cfb005eb9ff9184ec4
Info Hronika
24.03.2020.
Kako SDCafe.rs saznaje danas je potvrđeno iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac, da je u Smederevu registrovan prvi slučaj zaražen virusom COVID19. U pitanju je muškarac 69 godina, obol...
C58b28a30d76a20c7a6c6cda31bc89f6
Info Hronika
23.03.2020.
Kako SDCafe.rs saznaje upravo gori krov Osnovne škole "Branislav Nušić" u Smderevu. Vatrogasci su na licu mesta i trude se da lokalizuju požar. Za sada nema preciznijih inf...
B219fd8e5a508872ffb3b91f54ca3008
Info Hronika
16.03.2020.
Usled svetske epidemije Korona virusom doneta je odluka o proglašenju vanrednog stanja koju su večeras doneli predsednik Republike, predsednik Narodne skupštine i predsednik Vlade objavl...
94dc68e1f4be0987bc816592798d6502
Info Hronika
14.03.2020.
Danas oko 13h u Smederevu, u ulici 16.Oktobra izgoreo je "Lastin" autobus na gradskoj liniji Stara železara- Nova železara. Autobus je bio u pokretu sa potnicima kada je počeo da se oseća di...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
63d30f79e33ab54dd9466622fc739c10
Poslao: Creativo_Photo.Fun Pošalji fotografiju
Anketa
Da li nosite masku i rukavice na javnim mestima kao zaštitu od Koronavirusa?
Da.
Ne.
Sve ankete
Ukupno odgovora: 171
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300