Home InfoHronika Posle pogibije radnika u Požarevcu: Krivična šefu gradilišta

Posle pogibije radnika u Požarevcu: Krivična šefu gradilišta

by redakcija

Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, policija je podnela krivičnu prijavu protiv Branka B. (56) iz Smedereva, šefa gradilišta firme „Milanić“ DOO iz Sopota, zbog izazivanja opasnosti neobezbeđivanjem mere zaštite na radu, usled čega je poginuo radnik Milivoje Marinković (53) iz Smedereva.

Nesreća se dogodila 2. juna oko 16 časova u naselju Lučica kod Požarevca, a nastradali radnik je radio na postavljanju cevi za fekalnu kanalizaciju. Kako bi otkačio sajlu sa betonskog prstena, nesrećni čovek je sišao u tek iskopani kanal dubok dva metra, kada se na njega obrušila zemlja i zatrpala ga do visine ramena.

Kolege su odmah dotrčale i otkopale ga, nakon čega je vozilom Hitne pomoći prebačen do požarevačke Opšte bolnice, gde su lekari mogli samo da konstatuju njegovu smrt.

-Šef gradilišta osumnjičen je da nije postavio zaštitnu ogradu na iskopu šahte, kada je došlo do obrušenja zemlje. Tom prilikom pomoćni građevinski radnik, koji se nalazio u iskopu, zadobio je povrede od kojih je preminuo na putu do bolnice – rekla je Jasmina Tišma, portparol Policijske uprave Požarevac.

Firmu „Milanić“ DOO angažovala je požarevačka Direkcija za izgradnju, kao izvođača radova na gradnji kanalizacione mreže u Lučici, koju iz budžeta finansira Grad Požarevac.

D.N.

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!