Home InfoHronika Petoro zaraženih u Smederevu, troje u Smederevskoj Palanci i jedan u Velikoj Plani

Petoro zaraženih u Smederevu, troje u Smederevskoj Palanci i jedan u Velikoj Plani

by redakcija

Kako je ispričao načelnik Podunavskog okruga Nebojša Pavlović za Tanjug pet osoba koje su zaražene virusom korona su iz Smedereva, troje iz Smederevske Palanke i jedna osoba iz Velike Plane.

Navodeći da se svi oni koji se nalaze u izolaciji pridržavaju svojih obaveza, Pavlović je apelovao na sve građane da striktno poštuju mere i preporuke Vlade Srbije, epidemiologa i drugih lekara.

„Moj utisak je da i dalje narod cirkuliše u većoj meri nego što smo očekivali“, kazao je.

Apelujući na sugrađane da ne napuštaju svoje domove, Pavlović je kazao da za sada ima dovoljan broj volontera koji su organizovani i koji će izaći u susret i doneti svima sve što im je potrebno na kućnu adresu.

Zahvalio je Vladi Srbije koja je ispunila ono što je i obećala i naveo da su u okrugu svi dobili već prvu isporuku zaštitne opreme, maski, rukavica, skafandera, kao i sredstava za dezinfekciju.

U apotekama je situacija, kada je u pitanju snabdevenost zaštitnom opremom, bolja nego u prethodnom periodu, naveo je Pavlović i zamolio građane da kupuju u određenim merama, da ne zalihuju jer će se apoteke snabdevati redovno i u narednim nedeljama.

 

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!