Home Info Objedinjavanje tri komunalna preduzeća u jedno

Objedinjavanje tri komunalna preduzeća u jedno

by redakcija

Gradsko veće u Smederevu je za koordinatora procesa objedinjavanja tri ovdašnja komunalna preduzeća – "Čistoća", "Pijace i "Zelenilo i groblja" – sa zadatkom da kontroliše rad direktora i svojim potpisom verifikuje sva akta koja donose, imenovalo zamenika direktora "Čistoće", Petra Disića.

Sa mandatom da prati sve aktivnosti čelnika pomenutih javnih preduzeća i učestvuje u izradi akata u postupku spajanja, koordinator je odmah tražio od direktora da mu dostave kompletnu dokumentaciju o poslovanju tokom prošle i ove godine, a dobili su i svojevrsnu radnu obavezu da mu svakodnevno dostavljaju izveštaje o prilivu o trošenju novca sa računa…

Disić je, još, obavestio direktore o tome kako mogu sami da plaćaju samo ono što moraju po zakonu, a sve ostalo je moguće samo po njegovom odobrenju i – parafu! Na kraju, do daljeg, više nemaju pravo ni da raspoređuju zaposlene na druga radna mesta…

Smederevskoj javnosti je, međutim, nejasno na osnovu čega je koordinator postavljen iznad najviših organa upravljanja u javnim preduzećima – samo odlukom Gradskog veća.

– On nema veća ovlašćenja od direktora, ali je ideja da jedan čovek koordinira rad sa njima, kako bi se ispoštovale sve zakonske obaveze i rokovi, te pripremila akta za buduće preduzeće koje bi od 1. januara naredne godine trebalo da počne sa radom – kaže član Gradskog veća i predsednik Radnog tima koji je pripremio model pripajanja, Slaviša Stošić, napominjući da će se o pripajanju Skupština grada izjasniti naredne sedmice.

Podsetimo, sadašnja komunalna preduzeća nastala su pre četiri godine, deobom "Komunalca", zbog – racionalizacije!

Nejasni su i kriterijumi po kojima je Gradsko veće za koordinatora izabralo zamenika direktora "Čistoće", Petra Disića, s obzirom na to da je protiv njega, u julu 2014, Osnovno tužilaštvo podnelo optužni predlog zbog osnovane sumnje da je falsifikovao diplomu Visoke škole strukovnih studija za poslovno–industrijski menadžment u Kruševcu, a proces pred Osnovnim sudom još nije okončan.

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!