Home Info Nastavljamo sa radovima na Ekonomsko-trgovinskoj školi

Nastavljamo sa radovima na Ekonomsko-trgovinskoj školi

by redakcija

Kamaraš je donaciju Železare Smederevo kojom su podržani ti radovi predao direktoru škole Milovanu Topaloviću, koji je naglasio da je pomoć veoma značajna, jer je postojala opasnost da dođe do prekida nastave zbog prokišnjavanja i popadanja krova.

Zamenjeno je oko 500 kvadrata dotrajalog krova školske zgrade, a Kamaraš je najavio da će nastaviti sa rekonstrukcijom ove škole dok se ne obnovi i poslednja učionica.

– Krenuli smo od krova, ali obnovićemo celu unutrašnjost škole. Već smo prikupili više od 10.000 evra od kolega iz HPK menadžmenta, koji rade zajedno sa nama i renoviraćemo učionicu po učionicu, sve dok ne bude rekonstruisana cela škola – rekao je on.

Kamaraš je dodao da je edukacija je od izuzetnog značaja za mlade ljude i za razvoj svakog društva i zemlje i da obrazovanje predstavlja osnov za razvoj ekonomije, privrede i društva uopšte. Istakao je da se nada da će primer Železare, kao društveno odgovorne kompanije, motivisati i ostale da ulažu u razvoj lokalne zajednice. On je naglasio da će vrata Železare biti i ubuduće otvorena za praksu srednjoškolaca iz ove škole, kao i Tehničke škole u Smederevu ali i studentima Tehnološko-metalurškog fakulteta.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović rekla je da je ova pomoć dragocena ne samo u rešavanju i prevazilaženju pitanja koja se odnose na Železaru, već da je Kamaraš pokazao brigu i o lokalnoj zajednici čiji je sada sugrađanin.

E.D.

Izvor: Danas

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!