Home InfoHronika Konobar iz Smedereva falsifikovao diplomu, pa postao zamenik direktora!

Konobar iz Smedereva falsifikovao diplomu, pa postao zamenik direktora!

by redakcija

Petar Disić, zamenik direktora JKP „Gradska čistoća“ u Smederevu, saslušan je u petak u policiji zbog sumnje da je falsifikovao diplomu Visoke škole strukovnih studija za poslovno-industrijski menadžment u Kruševcu, gde nikad nije studirao.

Kako saznajemo, Disić je po struci konobar, što je navedeno na spisku odbornika Pokret za Smederevo – dr Jasna Avramović, gde je naznačeno da je po zanimanju ugostiteljski tehničar. Sanja Milovanović, sekretar Visoke poslovne škole strukovnih studija „Prof. dr Radomir Bojković“ u Kruševcu, kako se ta ustanova zove nakon dobijanja akreditacije 2012., kaže da su kod Disićeve diplome strukovnog menadžera sporni potpisi profesora, pečat overe, pa čak i naziv ustanove.

Direktor iznenađen

– Taj čovek nikad nije bio naš student. Nismo znali ni ko je u pitanju jer nije studirao, a samim tim nije mogao ni da diplomira kod nas 2011. Falsifikovao je neka uverenja, iskoristio je podatke s nečije diplome uz ogromne greške – ne poklapa se naziv ustanove koja dodeljuje diplomu i pečat kojim je overena. Zatim, potpisan je profesor koji je tad bio odsutan iz škole zbog bolesti, pa je još i izostavljeno slovo t u reči strukovni – objašnjava ona i navodi da je s falsifikovanjem upoznata i policija.
Ovo je potvrdio i direktor JKP „Gradska čistoća“ Kristijan Đurić, koji kaže da je policija od ponedeljka u njihovim kancelarijama.

– Pročešljali su svu dokumentaciju i trenutno ništa više od toga ne mogu da vam kažem. Ovo je i za nas bilo iznenađenje, on je dobar radnik, koji se na poziciji mog zamenika nalazi od početka ove godine. A za tu funkciju nije važan stepen stručne spreme, nego sve ide po političkoj liniji – iskren je bio Đurić, koji je naglasio da je Disić na odmoru, a da će se prema njemu dalje odnositi na osnovu odluke organa.

Rekao istinu

Disić nije bio raspoložen da razgovara, uz obrazloženje da nije u stanju da daje izjave. Uputio nas je na svog branioca Sinišu Mašovića.
– Moj klijent je saslušan u PU Smederevo, a po zahtevu tužilaštva. Osim toga vam ništa drugo ne mogu reći – rekao je Mašović i na kraju dodao da je Disić rekao istinu povodom onoga za šta se tereti.

Tužilaštvo
PO HITNOM POSTUPKU

Iako od policije nismo dobili odgovor dokle se stiglo s istragom, u Osnovnom javnom tužilaštvu su nam rekli da je Disić tek saslušan i da će se slučaj raditi po ubrzanom postupku.
– Samo što smo obavili saslušanje. Ni ja ne znam kako glasi Disićeva odbrana, ali znam da će se slučaj rešiti po hitnom postupku – rekla je za Kurir Dragana Popović, tužilac OJT u Smederevu.

ČINJENICE
Ko je Disić

– bio je vođa navijača FK Smederevo
– od 2012. godine je odbornik Skupštine grada Smedereva
– 2013. napreduje do mesta zamenika direktora JKP „Gradska čistoća“
– prima platu 72.000 dinara

 

Sanja Ilić

Izvor: Kurir

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!