Home InfoHronika Ko je ukrao identitet Nikoliću?

Ko je ukrao identitet Nikoliću?

by redakcija

 

Jovan Nikolić (61) iz Smedereva bezuspešno pokušava da objasni nadležnima kako se neko ozbiljno poigrao sa njegovim identitetom i da dokaže da nikada nije bio vlasnik i direktor preduzeća za koja je dobio i novčane kazne.
Neko je uzeo, tačnije ukrao Nikolićeve podatke iz lične karte i napravio toliko verodostojnu kopiju da Nikolić smatra da je to učinjeno uz pomoć pojedinaca iz policije.Čak je i registraski broj lične karte identičan. Jedina razlika je u tome što je prevarant stavio drugu fotografiju, najverovatnije svoju, a pečat na ličnoj karti je iz beogradske policije a ne iz smederevske gde je originalni dokumet izdat, piše “Politika.“
 
Njegove muke počele su u oktobru 2012. kada mu je iz carinarnice Zrenjanin stiglo rešenje o presudi u kojoj se navodi da je kao direktor firme “Tranšped logistik Beograd”, inače jednog od najvećih špeditera u Srbiji, dužan da plati kaznu od 10.000 dinara na ime neplaćene carine za uvoz kompjuterske opreme.
 
“Proverio sam lične podatke koji su navedeni, i na opšte iznenađenje, ustanovio sam da su moji. Moj broj lične karte, matični broj, adresa… Sve se poklapalo. Ali to nisam ja, jer ja nisam direktor. Ja sam bravar iz Smedereva koji je uz neku mizernu otpremninu otišao iz firme "Želvoz“ i sad sam kod kuće, bolestan i nezaposlen“, kaže za “Alo“ Jovan.
 
Naime, tada je Nikolić okrivljen zajedno sa Dušanom Bajatovićem, direktorom “Srbijagasa“ i izvesnim Miodragom Radonjićem, rukovodiocem u firmi “Transšped novoline“ zbog carinskog prekršaja oko uvoza pet monitora vrednih 13. 848 evra, piše "Politika."
 
U razgovoru za taj list on tvrdi da ikada nije bio na carini, a kamoli prenosio neku robu preko nje.
 
“Bajtovića znam sa televizije, u Zrenjaninu mislim da nikada nisam bio , dok sam u Beogradu poslednji put boravio pre nekoliko godina kada sam operisao pluća.“
 
Nikolić je bio dužan da plat kaznu od 10.000 dinara, ali pošto je i za njega ta suma bila velika napisao je žalbu prekršajnom sudu u Zrenjaninu, ali je odbijena jer je bila "neblagovremena." 
 
Potom se a bi stvari isterao na čistac, Jovan sa sinom Sašom zaputio u Beograd da u Agenciji za privredne registre (APR) proveri i ispravi grešku. 
 
“Ispostavilo se da po njima to nije greška i da sam vlasnik i direktor još jednog preduzeća “Novoline” iz Beograda! U APR-u su mi dali kopije dokumenata koje su prevaranti predali kada su overavali transakciju i to je sve“, priča ovaj Smederevac, i dodaje da se onda za pomoć obratio policiji.
 
“Rečeno mi je da sačekam istragu i da samo promenim ličnu kartu. I čekao sam, i promenio sam ličnu kartu. „
 
Taman kada sam pomislio da je mojim mukama došao kraj, 12. februara 2013. dobio sam obaveštenje iz Privrednog suda u Beogradu da su “Železnice Srbije“ podnele tužbu protiv mene kao direktora zbog neplaćanja računa i zakupa zemljišta. Stiglo je i nekoliko uplatnica sa više od milion dinara duga“, kaže Nikolić, i ističe da se ponovo obratio policiji, koja mu je rekla da se javlja na ročišta u sudovima i da se pravda njima.
 
“Imam overene kopije iz APR-a kao dokaz da ja nisam na toj ličnoj karti. Na njima se jasno vidi da je prethodni vlasnik firme koje vrede 405.339.69 evra prodao za 5.000 evra. Sad zbog njih u APR-u ja imam ove probleme, jer oni neće da isprave svoju grešku, a ja ispaštam jer svi sudovi gledaju u izveštaj iz APR-a kao merodavan“, kaže Nikolić za “Alo.“

Izvor: mondo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!