Home Info Jasmina Milanović vicešampionka Srbije mk pištoljm

Jasmina Milanović vicešampionka Srbije mk pištoljm

by redakcija

Jasmina Milovanović, najbolji strelac „Smedereva“ i najbolja sportistkinja grada, treću godinu zaredom osvaja titulu vicešаmpionke na Prvenstvu Srbije u A programu, u disciplini sportski pištolj. Kako javlja info centar Streljačkog saveza Srbije, Milovanovićeva je na takmičenju održanom juče na 25-metarskom strelištu u Novom Sadu, većim delom finala „duvala za vrat“ Zorani Arunović, sa jednim ili dva „hita“ zaostatka, ali u finišu je izgubila korak. Na kraju je Arunovićeva, strelac beogradskog kluba „Olimpik 011“, pobedila sa 33 hita (pogodak 10,2 i veći), četiri više od naše Jasmine, a tri manje od sopstvenog državnog rekorda, koji je postigla nedavno na finalu Kupa Srbije, gde je Milovanovićeva takođe, bila druga. Treće mesto, sa 15 hitova, osvojila je juniorka SK „Novi Beograd Ušće“ Lea Šekarić, ćerka, ali i učenica Jasne Šekarić, najtrofejnije srpske sportiskinje, osvajača pet olimpijskih medalja, od kojih je ona bronzana iz Seula '88. upravo malokalibarskim pištoljem. 

Arunovićeva, drugoplasirana na Svetskog rang listi, u kvalifikacijama (30 metaka precizna + 30 brza paljba) bila je ubedljivo prva sa 588 krugova, a Milovanovićeva se u finale plasirala kao druga sa 573 kruga. Treća je bila Jelena Todorović iz Streljačkog kluba „Aleksa Dejović“ iz Užica sa 562 kruga.  
U disciplinama MK puškom u seniorskim kategorijama „Smederevo“ ove godine nema takmičare.

Za strelce „Smedereva“ prvo sledeće takmičenje je Grand Prix Novog Sada od 8. do 12. avgusta, dok će četvoro najtalentovanijih u mlađim takmičarskim selekcijama i naš trener Nikola Simić, biti učesnici tradicionalnog Kampa perspektivnih strelaca koji se održava u Karatašu od 1. do 7. avgusta 2018. godine.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!