Info Politika
16.09.2014.

Gradonačelnica pred apelacijom

1 sdcafe.rs

U Apelacionom sudu u Beogradu danas je zakazano suđenje po žalbi uloženoj na presudu Višeg suda u Smederevu, kojom je gradonačelnica Jasna Avramović proglašena krivom za primanje mita. Kako je navedeno na zvaničnom sajtu Apelacionog suda u Beogradu, javna sednica zakazana je za 10 časova, a predsednik veća je Siniša Važić.

Podsećamo, gradonačelnica je u junu pred Višim sudom u Smederevu osuđena na 15 meseci zatvora, pošto je, prema obrazloženju utvrđena njena krivica i dokzano primanje mita. Avramovićeva i njeni branioci još tada su najavili da će Apelacionom sudu uložiti žalbu na presudu Višeg suda u Smederevu. Prema važećoj praksi i Zakoniku o krivičnom postupku, odluka drugostepenog suda mora se doneti najkasnije u roku od četiri meseca, ali je vremenski interval okviran i zavisi od preopterećenosti veća koje je zadužilo pojedini predmet.

J.V.

Izvor: Smederevske novine

Komentari

Missing
vilozof iz Smedereva
23.09.2014.
"za invalidnog penzionera" pa da sada je za sve kriv g-din Vulin smeta Vam smanjenje penzije, licno smeta i meni kao i smenjenje plata (licno me pogadja). Za razliku od Vas meni smetju ne zasluzene (KUPLJENE) penzije, spisku cu dodati izjednacavanje kupljenih sa zasluzenim (ucenjem stecenim) diplomama, a za to nije kriv pomenuti Ministar. Ne treba velika pamet da se shvati i prizna da se ovo moglo ocekivati da ce kad tad na naplatu doci sve sto smo dobili nezaradivsi. Stvar je samo izbora i to ne sirokog spektra, da li sada vracati dugove ili to ostaviti za kasnije to jest nasoj deci i unucima. Zasto bi oni vracali nase dugove? Smatram bolje mi nego oni da se ne brukamo pred njima.
Plusic 0 Minusic 8
Missing
mosns
20.09.2014.
vrlo se jasno i precizno zna ko je za iko je protiv u gosns sd ne brinite
Plusic 40 Minusic 1
Missing
Za invalidskog penzionera
20.09.2014.
Vidim, Krkobabić dobio konkurenciju, pojavila se još jedna penzionerska "majka". Očekujem da se "kandiduješ", budeš na listi onih koji nisu ni mrava zgazili, pa će i tebi da se "smeši" Vulinova ministarska plata i svetla budućnost. Davati savet nekome ko savet nije tražio je, najblaže rečeno, pitanje kućnog vaspitanja. Inače, kada mi bude trebao savet gde da idem, šta da jedem i koga da slušam, pitaću nekog pametnog, nekog ko nije "sazrevao" uz popularne pesme, Mice tvoje mladosti. Biti penzioner ne znači "automatski" biti mudar i pametan, tvoji saveti u pogledu ishrane i "popularne" (za tebe) muzike, to i dokazuju. To je to, sada te ostavljam da problem "poniženja", krađe penzija, svetle ili mračne budućnosti penzionera raspraviš u "diskusiji" sa G din-om Vulinom.
Plusic 0 Minusic 29
Missing
I nvalidski penzioner
19.09.2014.
Dete, ostavi penzionere na miru .Idi u tvrđavu na ringišpil,pucaj iz vazdušne puške,jedi prasetinu i deset sa lukom, neka ti pevaljka pod šatrom otpeva neku popularnu pesmu Mice Trofrtaljke.... uživaj dok možeš i dok ima.Pusti ovu diskusiju, nije za tebe i tebi sličnima!
Plusic 31 Minusic 0
Missing
Za invalidskog penzionera
19.09.2014.
Ništa ti ne kapiraš, verovatno nisi nikad čuo za ironiju kada me optužuješ da pišem po narudžbi, ni manje ni više nego da bih odbranio režim!? Šta ti podrazumevaš pod režimom? Zašto izbegavaš da pomeneš Aleksandra Vučića, možda zato što si za njega glas'o? Ako jesi, onda što si tražio to si dobio, to je bar prosto. Za mene je "režim" Vučić, Toma,BoTa,Vulin,bračni par Drašković, dinastija Krkobabić,svi političari, pozicija i opozicija. Ne samo Vulin, kao da se on nešto pita, pored "živog" Vučića, kome ti strogo vodiš računa da se ne "zameriš".
Plusic 17 Minusic 23
Missing
Veca
18.09.2014.
Kolike su im plate,trebalo bi da rade i nocu.
Plusic 47 Minusic 0
Missing
I nvalidski penzioner
18.09.2014.
Verovatno po narudžbi, blrjaš, da bi zamaglio i odbranio režim i Vulina, pominješ SPO, Danicu Drašković .Kakve to veze ima sa najavljenom KRAĐOM dela penzija od strane režima to samo ti znaš , jer niti me interesuje SPO niti D. Drašković, daleko im lepa kuća!Danas su potplaćeni režimski ''ekonomisti'' na Radio BG zapenušili objašnjavajući kako je to dobro sto će ukrasti deo pezija , koristeći sistem ''toplo hladno'', jer jedni zagovaraju 15% a'' humanisti '' 10%..Bez ozira na sve očekuje nas mračna budućnost koja će mnogim poštenim i marljivim penzionerima koji nisu ni mrava zgazili doneti bedu, bolest a što je najbolnije PONIŽENJE jer ih je ovim činom režim PONIZIO.
Plusic 60 Minusic 0
Missing
Za invalidskog penzionera
18.09.2014.
Svih 9 članova SPO-a, inače dobro "uhlebljenih" na budžetu, mi dalo "minus". Kada može Dana (invalidski penzioner) da živi (sa platom od 770.000 din.) na grbači naroda, zašto ne bi mogli Bojan&Co? Hvala SPO-ovci, "minus" od budžetskih parazita, jedva svršenih srednjoškolaca koji upravljaju gradom, za mene je veliki "plus".
Plusic 30 Minusic 34
Missing
vilozof iz Smedereva
17.09.2014.
Za inv. penzionera ovde nije reč o g-dinu Vulinu već o žalbi Apelacionom sudu. Sada nam preostaje da sačekamo odluku pomenutog suda i da je prihvatimo kakva god ona bila. A, što se tiče kontrole invalidskih penzija moja puna podrška. Svestan sam da ima onih koji su zaista invalidi rada, ali takođe i onih koji su dobili invalidske penzije ne zasluženo tj. kupili su ih. E takve penzije treba oduzeti zbog onih koji su invalidi rada, ali i onih koji su pošteno pun radni vek, pa čak i zbog onih koji imaju mnogo godina rasdnog staža i 40 godina rada nakupiće pre 65-e godine života a dobijaće umanjenu penziju zbog ovih koji su zdravi i pravi kupili penzije.
Plusic 31 Minusic 26
Missing
sd pravda
17.09.2014.
tačno je da je ona gradonačelnica a ne boranija ali gradonačelnica čiji će dosije biti sve deblji i deblji zato je bolje i biće manja sramota za grad što pre da je smene . kažem smene jer smo svesni da mi to sami ne da ne možemo nego treba da nas je sramota od ovolikog kukavičluka a pre svega ove kvazi političare iz SNS (članove gradskog odbora ) koji joj vire a čim ona okrene leđa i odu predstavnici stranke iz BG-a olajavaju je ali moleći Boga da ona ne sazna ko su i štasu pričali usput međusobno se hrabreći za učinjeno. Zato u BG-u vlada mišljenje da je ovde manje više sve u redu i da od dotične nema boljeg rešenje ne samo za stranku već i za grad a kada sve zlo koje je i koje čini bude isplivalo ove će kukavice ući u međusobno takmičenje ko je više i koje pre pljuvao po dotičnoj. Da je sve ovako mogli su se uveriti prisutni sinoćnoj sednici gradskog odbora kojoj su prisustvovali kordinatori iz BG-a.Uzgred većina tih kordinatora stranke iz BG-a jedu joj iz ruke i baš ih briga za našu propast jedino su im važni procenti podrške bilo u istraživanjima bilo na izborima i da je mir u kući a to svojim neradom omogućavaju gore pomenuta "gospoda" lokalni političari.
Plusic 117 Minusic 8
Missing
Za invalidskog penzionera
17.09.2014.
Ne brini, Vulin je mislio na Danicu Drašković, to je očigledno.
Plusic 38 Minusic 42
Missing
luter X
17.09.2014.
Ako je kojim slucajem oslobode, sacekace je
Plusic 88 Minusic 8
Missing
I nvalidski penzioner
16.09.2014.
G din Vulin je pre neki dan pretio invalidskim penzionerima,okarakterisao ih kao falsifikatore,simulante,,najavljivao zaplenu imovine,čime je duboko uvredio ovu kategoriju penzionera.Zaboravio je da kaže da su to INVALIDI RADA, gde je dobra većina izgubila zdravlje u procesu rada i da boluje od profesionalnih obolenja ka što su silikoza, pneumokokoza, da su neki igubili vid,ruku,nogu a ne da ih proglađava za kriminalce .Pored te bedne INVALIDNINE držva sutra hoće da UKRADE deo penzije i ostalim penzionerima koji su gradili ovu zemlju da bi G din Vulin mogao da prima ministarsku platu koju neće da smanji sebi i partiskim drugovima već se okomljuje na najugroženiji i najbespomoćniji deo društva.Naravno da je bilo mahinacija u SD sa invalidskim penzijama i zato treba da se pravosnažno osudi ova g đa, da se više ne odugovlači.
Plusic 264 Minusic 8
Missing
Misleća javnost
16.09.2014.
Ako ima iole pravde u ovoj državi......Da joj vidimo leđa.Da odahnemo!
Plusic 157 Minusic 11
Missing
Dr
16.09.2014.
Ova zgrada je još ljepša od naše zgrade Okružnog suda.
Plusic 79 Minusic 9
Missing
pantaleja
16.09.2014.
i sta sada?
Plusic 30 Minusic 11
Missing
Miroljub Ilić
16.09.2014.
Apelacioni sud odlučuje u sednici Veća, koja je javna i na kojoj se, ako su stranke zehtevale u žalbi, da budu obaveštene o sednici i da mogu prisustvovati radu Veća. Odluku o potvrdjivanju, eventualno o ukidanju ili preinačenju prvostepene presude, Veće če donetui u zakonskom roku. Da li će odluka AS zavisiti samo od "mišljenja" i pravnog shvatanja članova Veća - ili će "politika" imati udela - ostaje da se vidi, i to uskoro!
Plusic 130 Minusic 9
Missing
Spingiti
16.09.2014.
Pa, šta će da bude!? Oslobodiće je ... nije ona boranija nego gradonačelnik.
Plusic 24 Minusic 120
Missing
pravda
16.09.2014.
I ako iz teksta nije najjasnije dali je ročište i održano bilo bi lepo da što pre saznamo epilog ove burleske u režiji gospođe gradonačelnice a još lepše da kao epilog dobijemo potvrdu presude višeg suda i da se tako oslobodimo ove nesreće koja se sručila na sve poštene građane Smedereva i ako ruku na srce mnogi su svojim glasanjem za dotičnu potpomogli sve ovo. Mada ako ne odu i ovi njeni žbirovi načekaćemo se da ugledamo svetlo na kraju tunela.
Plusic 151 Minusic 9
Missing
penzioner
16.09.2014.
AKO apelacioni sud usvoji zalbu,onda mozemo biti sigurni u nepostenje drzave,jer zna se ko je na celu iste
Plusic 134 Minusic 11
Dodaj komentar
Cf76d27d302fe5f6b5c2dea7c4e84a6b
Info Politika
09.01.2020.
U anketi sprovedenoj na postalu SDCafe.rs u kojoj je učestvovalo 854 naših sugrađana, možemo zaključiti da su mišljenja podeljena. Na pitanje: "Da li biste izašli na izbor...
391224e33a89fce9c043ca42bd630dc9
Info Politika
17.12.2019.
Skupština grada u Smederevu je u ponedeljak konačno razrešila predsednika Bogoljuba Spasojevića. Na njegovo mesto, glasovima odbornika Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Sr...
F5afdcc1c223f2b16c550fecc5280d63
Info Politika
05.12.2019.
Uprkos predlogu za smenu predsednika Skupštine grada u Smederevu Bogoljuba Spasojevića, koji je podnela trećina od ukupnog broja odbornika iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, vlast nij...
7c5e9ecf470b62aee9b863c2eb16364c
Info Politika
10.04.2019.
U petak 5. aprila od 18:00h deseti put zaredom, ispred Karađorđevog duda, građanke i građani Smedereva su se okupili i održali mirni protest pod nazivom  "1 od 5 miliona". &...
Bcc12c11d2bcdb02e0a0c94980492941
Info Politika
05.04.2019.
Za danas je najavljen novi protest pod nazivom "1 od 5 miliona". Sada već deseti petak za redom, građani će se okupiti kod Karađorđevog duda od 18:00 časova.  Ovog petka na protestu ...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
63d30f79e33ab54dd9466622fc739c10
Poslao: Creativo_Photo.Fun Pošalji fotografiju
Anketa
Da li nosite masku i rukavice na javnim mestima kao zaštitu od Koronavirusa?
Da.
Ne.
Sve ankete
Ukupno odgovora: 148
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300