Home Info FOTO: U Smederevu održan deseti protest „1 od 5 miliona“

FOTO: U Smederevu održan deseti protest „1 od 5 miliona“

by redakcija

U petak 5. aprila od 18:00h deseti put zaredom, ispred Karađorđevog duda, građanke i građani Smedereva su se okupili i održali mirni protest pod nazivom  "1 od 5 miliona".

„Svi srpski vojnici su sa vama i srcem i dušom, a biće i telom kada to bude potrebno. Srpska vojska i srpska policija su deo naroda. Među vama su naše supruge, naše sestre, braća, prijatelji i rođaci. Imao sam, na žalost, to iskustvo da 5. oktobra budem „upotrebljen“, na način da me neko angažuje, sa mojim kolegama, protiv naroda., ali smo i tada bili na visini zadatka, nismo naseli na to što je od nas tražila tadašnja vlast. Zato neka vas ne brine nikakva priča o tome da će neke „specijalne jedinice“, ovakve ili onakve, moći da se upotrebe protiv naroda. To nisu nikakve specijalne jedinice vojske ili policije, to su bande koje oni angažuju za novac a koje ćemo mi brzo razbiti i uništiti. Strah je reč namenjena njima, a ne nama i vama. Oni se boje ne mogu da spavaju“ – Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata.

„Mi znamo šta je naš put i šta je naš zadatak. I ova četiri meseca, ako je išta vredno od ovih protesta to je što su oni potpuno razgolitili i razobličili ovu vlast i pokazali nam ko su i šta su, ako je bilo uopšte neke dileme. Tražili su građani datum, tražili su oročavanje, sada imamo i datum i vreme i grad gde ćemo se skupiti. To je Beograd, 13. april. Svi kao jedan, do kraja, do pobede, do oslobođenja. Nema odustajanja, ne smemo propustiti ovu priliku. Jednostavno, ako to propustimo onda ćemo se baviti da li Vučić treba da ide na babine kod Ane Brnabić ili na zakletvu kod Vulina. Štagod da bude znajte, kada se bude pisalo o ovom vremenu znaće se ko je bio na pravoj strani. A to ste bili vi. Treba da budete ponosni vi koji ste šetali deset puta, i po najgorem vremenu“ – Srđan Škoro, novinar.

 

Zahtevamo momentalne ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Ane Brnabić i predsednice Narodne skupštine Maje Gojković. Tražimo izbore na svim nivoima koji će se održati nakon 6 do 9 meseci u kojima bi mediji bili slobodni. Prvi korak ka slobodnim medijima je trenutna smena direktora i urednika informativnog programa RTS-a i RTV-a, kao i smena članova REM-a. Nova rukovodstva moraju da obezbede objektivno i nepristrasno informisanje na javnim medijskim servisima i poštovanje zakona o javnom informisanju od strane svih televizija sa nacionalnom frekvencijom. I konačno zahtevamo da se ispune osnovni uslovi za fer i poštene izbore.
Jesu li bilo šta od ovoga ispunili!? Da li su seli da makar razgovaraju o tome!? Nisu! Ignorišu nas! E zato idemo 13. aprila za Beograd!!! – poručili su okupljeni i najavili veliki protest 13.aprila u Beogradu!

foto: promo 1od5miliona Smederevo

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!