Home Info Direktor osnovne škole ne da fotelju

Direktor osnovne škole ne da fotelju

by redakcija

Vest koja je prostrujala Smederevom da se direktor OŠ „Dositej Obradović“ Radisav Mimić zaključao u kancelariji nije tačna.

Devet dana po isteku roka ministarstvo osporilo izbor Radisava Milića
Ali je tačno da Mimić ne da direktorsku fotelju Dijani Ćetković, koju je ministar prosvete Srđan Verbić postavio za v.d. direktora.
 
Ipak, imenovanje ili reizbor direktora u toj školi neće proći bez turbulencija, jer je direktor Milić već podneo tužbu sudu. 
 
Iz Ministarstva prosvete je početkom nedelje stiglo rešenje o imenovanju profesorke istorije Dijane Ćetković za vršioca dužnosti direktora OŠ „Dositej Obradović“, ali kako sam kaže, Radisav Milić nema nameru da joj prepusti fotelju. 
 
Ćetković: sve će se rešiti brzo
– Gledamo da to prođe u najmirnijem tonu da ne bismo narušili ugled škole. Jeste da bivši direktor ne želi da napusti fotelju i da sedi na mestu koje mu ne pripada, ali će sve to da se reguliše vrlo brzo – tvrdi Dijana Ćetković.

Tvrdi da je izbor višestruko sporan, počev od toga da su probijeni svi rokovi.

– Pustili su čak laž da sam se zaključao u kancelariju! To, naravno, nije istina. Istina je da sam dobio apsolutno poverenje zaposlenih i Školskog odbora i ministar je imao pravo da to u roku od 30 dana ospori i ne da saglasnost na moj izbor, ali je to učinjeno devet dana po isteku roka. Školski odbor i ja lično smo desetak dana bili u zabludi, jer su me već imenovali – počinje objašnjenje Radisav Milić, dodajući da je podneo i tužbu Upravnom sudu, osporavajući navode iz obrazloženja njegovog neimenovanja. 
 
Dijana Ćetković po rešenju ministarstva sada vršilac dužnosti praktično je, nastavlja Milić, drugi protivkandidat za to mesto.
 
– Ne radi se o borbi za fotelju, nego o principijelnom stavu. Moj prvi protivkandidat je prekršajno kažnjavan zbog prebijanja učenika zbog čega sam mu dao otkaz. Kada su shvatili da on ne može da prođe, promenili su ime i u čitavu igru uveli koleginicu – kaže Milić.

Politiku ne pominju
Činjenicu da je on bio blizak ranijim vlastima na čelu sa DS, a protivkandidati sadašnjim ne pominje ni jedna ni druga strana.

Miroslav Đorđević

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!