Info Politika
17.09.2014.

Apelacija zasedala, čeka se presuda

9c80a5096c05ff11410c1e15626cd4b9

U Apelacionom sudu u Beogradu održano je suđenje po žalbi na prvostepenu presudu Višeg suda u Smederevu kojom je gradonačelnica Jasna Avramović oglašena krivom za primanje mita i osuđena na 15 meseci zatvora. 

Na javnoj sednici u Apelacionom sudu u Beogradu, koja je održana u utorak, a kojoj su prisustvovali okrivljena Jasna Avramović i njen branilac, sudija Siniša Važić upoznao je članove sudskog veća sa predmetom i žalbom okrivljene na prvostepenu presudu. Odluka o žalbi biće doneta u tajnom delu sednice, i saopštena nakon što bude zvanično prosleđena Višem sudu u Smederevu. Očekuje se da to bude u narednih mesec dana.

Apelacioni sud odluke donosi u roku od četiri meseca od prijema predmeta. 

Jasna Avramović je pred Višim sudom u Smederevu 2. juna ove godine oglašena krivom za primanje mita i osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana i tri meseca. U kaznu se računa vreme u pritvoru, u kome je nakon hapšenja 2005. godine Avramovićeva provela mesec dana.

Suđenje je trajalo osam godina. Prvostepenom presudom dokazano je da je Jasna Avramović, dok je radila kao lekar, primila mito od četvoro pacijenata. Odbijena je optužba za zloupotrebu službenog položaja. U postupku je primenjen blaži krivični zakon koji je bio na snazi u vreme izvršenja krivičnog dela, a koji predviđa kaznu od jedne do deset godina zatvora. 

Odbrana Avramovićeve je uložila žalbu na presudu smatrajući da nema dokaza za krivično delo primanja mita, o kojoj, u drugostepenom postupku, konačnu odluku donosi Apelacioni sud.

foto: Tanjug

Izvor: SDCafe

Komentari

Missing
Pravdoljub
29.09.2014.
U brdo karamela da će gospođa biti oslobođena svih optužbi, SNS će je zaštiti jer su i oni duboko ogrezli u korupciju i kriminal. Teško Srbiji sa ovakvom vlašću.
Plusic 3 Minusic 1
Missing
vilozof iz Smedereva
23.09.2014.
"penzioneri" ako moja penzija, kojoj se nadam za sedam godina (imacu pun radni staz tj. 40 godina radnog saza), bude 150 evra smatracu se sretnim. Da li ste se bar nekad zapitali zasto su vase penzije male? Da li je moguce da je u Srbiji postalo prihvatljivo ponasanje izvan zakona? Da li je moguce da vama sa stecenim pravom na penziju, kroz pun radni staz ili stvarni invaliditet, ne smeta da ste u istom kosu sa "invalidima' koji su kupili pravo na penziju (sto ce reci mimo zakona, jer nemaju steceno pravo na istu)? Ne mogu da verujem u kojoj zemlji zivim, izjednaceni su oni koji su radom (ucenjem) stekli zvanje akademskog gradjnina i oni koji su do zvanja dosli kupovinom diplome, izjenaceni su oni koi su stvani invalidi rada (bolest, povrede) imaju steceno (zakonksko) pravo na penziju i oni koji su to pravo kupili. Ne shvatam kako ove pojave vecini ne smetaju i postale su opste prihvacene, pitam se da li je samnom sve u redu? Znam samo da zbog toga sto je vama ovo normalno sada ce meni smanjiti platu a vama penzije, mada se to meni ne svidja ali ko mene pita.
Plusic 7 Minusic 19
Missing
mosns
21.09.2014.
vanredni izbori se podrazumevaju
Plusic 42 Minusic 3
Missing
PENZIONERI
20.09.2014.
Pokazali ste svoju ''humanost'' i ''saosećajnost'' druže ''filozove''.Vidi se da uživate u tuđim mukama.Uživate u tome što je nekom jadnom dekici ili bakici država ukrala deo zlehude penzije, što ne mogu da kupe igračku, sendvič ,sladoled, svesku svojim unucima.Mi penzioneri Vam želimo dug život ( da radite do 70 godine života,koliki će biti tada uslov za penziju), da Vašim unucima kupite auto od 150 eura( jer će Vam tolika tada biti penzija ,ukoliko ne počnete sa uplatama u privatni penzioni fond).Tada se setite nas i šta ste tada pisali!
Plusic 28 Minusic 1
Missing
vilozof iz Smedereva
20.09.2014.
"invalidski penzioner" pa Vi ste gospodine trust mozgova sve u jednom coveku, strucnjak za politiku, ekonomiju i geostrategiju. Gde ste do sada skrivali vase talante i zasto? A, sto se tice preporuke za provod u tvrdjavi, znate uz dobro drustvo to moze da bude sjano iskustvo. Ne vidim razlo da se stidim kulture mog naroda, naprotiv vrlo sam ponosan. Pored tog etno segmenta znamo mi sta je pop kultura, slusa se ovde s uzivanjem i rok i klasika barem mea parvitas (nadam se da ne moram da Vam prevodim). Nego nesto me kopka, udovoljite mojoj znatizelji, koliko je kostala invalidska penzija kada ste je Vi dobili. Svim onim stvarnim invalidima rada zelim da jos dugo koriste steceno pravo na istu. Ovde bih zavrsio svaku diskusiju sa Vama, jer ste iskljucivi i ne znam iz ko razloga vrlo ostrasceni.
Plusic 4 Minusic 56
Missing
I nvalidski penzioner
19.09.2014.
Odahnula je Evropa, investitori već pakuju kofere ,potplaćeni ekonomisti na svim TV kanalima u euforičnom raspoloženju hvale ''mere''.Penzioneri merkaju kontejnere, komunalne policije pojačavaju redove radi sprečavanja tuča ispred kontejnera,, dinar vrtoglavo pada, prodavce boli ruka od udaranja novih viših cena robe,uglja nema u Srbiji bogatoj ugljem prvi put od 1944 godine,struja uskoro poskupljuje što će dodatno zavrteti inflatornu spiralu, najavljuju se protesti prosvetara, zdravstvenih radnika čija je egzistencija ekstremno uzdrmana.Za to vreme PUPS i Krkobabić koji prima penziju i enormnu direktorsku platu(????) radi odbrane svoje pozicije mudro ćuti . U suštini ove ''mere'' su samo PROBNI BALON da bi se videla reakcija, jer prave ''mere'' tek slede.''FILOZOVU'' savetujem da smanji doživljaj, da ode do Tvrđave na ringišpil i balerinu, na ''Leskovačku'' pljeskavicu i svadbarski kupus pod šatrom a bogami i da zapeva a ne da mlati ovde praznu slamu i pravi se pametan!
Plusic 53 Minusic 5
Missing
bolji zivot
19.09.2014.
Prekinuta tradicija urucenja kljuca od tvrdjave gradonacelniku.Ima li to nekakvog znacenja?
Plusic 70 Minusic 3
Missing
pera kojot super genije
19.09.2014.
Jel videste Vulina na tv-u!?Covek bre ministar koji za vreme radnog vremena skuplja travu za ministarsku platu.Iskreno da kazem i ja bih da skupljam travu za ministarsku platu!
Plusic 53 Minusic 0
Missing
smej se, smej...
19.09.2014.
Smej se smej, smesni smo ti svi mi...samo da znas ko se zadnji smeje nejsladje se smeje...ocekuj nas smeh, ha, ha, haaaa....
Plusic 58 Minusic 3
Missing
vilozof iz Smedereva
19.09.2014.
"Invalidnom penzioneru" baš si se navrzao na minstra Vulina. Da te podsetim zahtev za smanjenje penzija je usvojila Vlada na zahtev Ministra finansija. Akciju ministra Vulina podržavam apsolutno, jer treba razdvojiti stvarne invalide rada od onih koji su to "pravo" stekli kupovinom. Da nema "takvih" možda ne bi bilo potrebe za smanjenjem penzija. Slažem se da je penzija stečeno pravo ispunjeno punim radnim vekom ili nekom bolešću ili povredom (invaliditetom)., a ne kupovinom tog prava.
Plusic 18 Minusic 38
Missing
Zdravko
18.09.2014.
U opštini, komunalnim preduzećima, vodovodu, grejanju godinama se zapošljavaji njihova deca. Moja dece sa završenim fakultetima (pravni i sapbraćajni) 9 godina su nezaposlena i bez ikakve nade da se ikada zaposle. Živimo svi od moje bedne penzije, a šta kad ja umrem, ko će ih izdržavati.
Plusic 88 Minusic 17
Missing
Acika
18.09.2014.
Sad pred gradjane doticna vlast, opste podrzana, mora da pokaze doslednost postovanja svih zakona i samostalnost sudstva ove drzave, ako stvarno postoji nasa drzava. Sve to za dobrobit i pravdu gradjana, a posebno smederevaca. Ubrzo bi trebalo da dodje do kraja tiranije u nasem gradu. Ajde da vidimo i to cudo.
Plusic 128 Minusic 3
Missing
pera kojot super genije
18.09.2014.
Procitah zanimljiv tekst u novostima : "KO MOŽE * POD elektronskim nadzorom mogu se služiti kazne zatvora do godinu dana. * NAJČEŠĆE su to za krivična dela iz oblasti saobraćaja, nasilja u porodici, sitne krađe, zloupotrebe narkotika. * U DOMU gde se služi kazna, aparat koji služi kao prijemnik uključuje se u utičnicu telefona, a nanogvica je odašiljač. - Ukoliko je u stalnom radnom odnosu, piše molbu da nastavi sa svojim poslom - priča Ljubica. - Tačno se zna koliko mu treba do radnog mesta, koliko se zadržava i koliko traje povratak. Tolerišu se dva prekršaja, a posle toga obaveštavamo sud. Imaju i pravo na dva sata boravka na svežem vazduhu, od 10 do 12 časova, za šta takođe pišu molbu."
Plusic 102 Minusic 5
Missing
I nvalidski penzioner
17.09.2014.
Nisu svi INVALIDI RADA bili njeni ''pacijenti'' kako to misli G din Vulin.Smederevski penzioneri su ogorčeni povodom dugo najavljivane KRAĐE penzija koju smatraju rušenjem ljudskog dostojanstva i kršenjem osnovnih ljudskih prava, jer oni nisu tu penziju ukrali pa da im to država pleni.Za uštede ima dosta prostora i to se i objavljuje u sredstvima javnog informisanja kao 7 300 savetnika , 7000 kosovara koji primaju platu od EPS a ne rade nigde , preko 120 agencija sa enormnim platama itd.Obratićemo se za pomoć svim nevladinim organizacijama,Međunarodnom sudu za ljudska prava i svim međunarodnim institucijama u odbrani svojih stečenih prava.Podržavam ŠTRAJK ADVOKATA sa željom da ne popuste pod pritiskom i da ostvare svoje zahteve!
Plusic 128 Minusic 1
Missing
dokoholičar
17.09.2014.
A kog sudije ćerku je zaposlila nedavno u GU?!?!?!
Plusic 123 Minusic 0
Missing
Miroljub Ilić
17.09.2014.
Nije nepoznato, da medalja ima lice i naličje. Ovde sada, kao lice, u nama gradjanima, čini nam se da je njen skori odlazak sa mesta gradonačelnice!. Ali, šta je naličje toga? Kome se onda "smeši" ta fotelja? Nekom, daleko od nje - sigurno ne! U fotelju g-načelnice, sešće neko sada najbliži, po pravilu, ko je ispod kruške i "jede kruške"! Da li je onda rešenje problema gradjana i Smedereva time rešeno, odnosno da li se samo personalnim rešenjem, umesto "Jerine" sada da sedne "Despot" - ili je rešenje u daleko širem kadrovskom izboru, a to mogu obezbediti samo vanredni lokalni izbori! Ne bude li njih - već ni mesec dana neće proći, a mi ćemo ovde jadikovati, kako nam i dalje nije dobro, da grad i radno-sposobne generacije nemaju budućnost, da nema ozbiljnih planova razvoja, podizanja životnog standarda gradjana i sl. Imajmo i to na umu!
Plusic 128 Minusic 6
Missing
Smederevac
17.09.2014.
Nadam se i verujem,da ce ubrzo prestati da se smeje,da ne budem grub,voleo bih da place
Plusic 122 Minusic 11
Missing
žika
17.09.2014.
Ona nam se svima smeje u lice sa ove slike ? i po običaju ne gleda nas u oči.
Plusic 160 Minusic 13
Missing
presuda
17.09.2014.
Kako se na sinoćnoj sednici gradskog odbora moglo čuti (mada još nema zvanične potvrde) presuda je potvrđena samo je umesto 15 dobila 12 meseci robije.Nadajmo se da je tako i očekujmo da joj ubrzo vidimo leđa.
Plusic 166 Minusic 14
Missing
Ludi Srbin
17.09.2014.
pravda za doktorku! ..nije sramota krasti, sramota je nemati.
Plusic 21 Minusic 152
Missing
Pera
17.09.2014.
Ona treba da dobije dozivotno! Gadi mi se! DOLE JASNA I OSTALA MAFIJA! IMA BOGA!
Plusic 184 Minusic 17
Missing
Miroljub Ilić
17.09.2014.
Da je sreće i da je naš pogled okrenut u pravcu mobilisanja svih zdravih i progresivnih snaga u Smederevu, na planu organizacije društvene zajednice u skaldu sa pravima, obavezama i odgovornostima, a to znači i izborom pravih ljudi na prava mesta - a ne da od suda i sudija, čekamo "milost" da li će nam skloniti "Jerinu" sa vlasti (čitaj: s vrata) ! U vanrednim lokalnim izborima je rešenje - samo je pitanje, hoćete li to vi, gradjani Smedereva? Ako hoćete - put je protestni skup i predstavljanje nove snage Smedereva, peticije i zahtevi Skupštini grada, manifestovanje nezadovoljstva gradjana - do ostavke i odluke o vanrednim lokalnim izborima. Ako ko ima bolje rešenje - neka ga i ponudi!
Plusic 138 Minusic 11
Missing
nenad petrijevski put
17.09.2014.
Boze pomozi molim te, izdrzacemo i 4 meseca jos..samo neka ode sa mesta gradonacelnika, ne zelim zlo nikome, ne mora da ide u zatvor, samo neka je sklone, ona je meni ucinila dosta toga loseg, a nije svesna,. glasao sam za nju, priznajem i kajem se...
Plusic 170 Minusic 16
Dodaj komentar
Cf76d27d302fe5f6b5c2dea7c4e84a6b
Info Politika
09.01.2020.
U anketi sprovedenoj na postalu SDCafe.rs u kojoj je učestvovalo 854 naših sugrađana, možemo zaključiti da su mišljenja podeljena. Na pitanje: "Da li biste izašli na izbor...
391224e33a89fce9c043ca42bd630dc9
Info Politika
17.12.2019.
Skupština grada u Smederevu je u ponedeljak konačno razrešila predsednika Bogoljuba Spasojevića. Na njegovo mesto, glasovima odbornika Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Sr...
F5afdcc1c223f2b16c550fecc5280d63
Info Politika
05.12.2019.
Uprkos predlogu za smenu predsednika Skupštine grada u Smederevu Bogoljuba Spasojevića, koji je podnela trećina od ukupnog broja odbornika iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, vlast nij...
7c5e9ecf470b62aee9b863c2eb16364c
Info Politika
10.04.2019.
U petak 5. aprila od 18:00h deseti put zaredom, ispred Karađorđevog duda, građanke i građani Smedereva su se okupili i održali mirni protest pod nazivom  "1 od 5 miliona". &...
Bcc12c11d2bcdb02e0a0c94980492941
Info Politika
05.04.2019.
Za danas je najavljen novi protest pod nazivom "1 od 5 miliona". Sada već deseti petak za redom, građani će se okupiti kod Karađorđevog duda od 18:00 časova.  Ovog petka na protestu ...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
63d30f79e33ab54dd9466622fc739c10
Poslao: Creativo_Photo.Fun Pošalji fotografiju
Anketa
Da li nosite masku i rukavice na javnim mestima kao zaštitu od Koronavirusa?
Da.
Ne.
Sve ankete
Ukupno odgovora: 146
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300