Zanimljivosti Ljubav & Sex
07.02.2012.

10 ubica veze iz nehata

1 sdcafe.rs

Svima nam je dobro poznat ovaj scenario: upoznate najdivnijeg momka na svetu. Nakon intenzivnog flertovanja, pita vas za broj telefona. Date mu. Uskoro vas pozove na izlazak. Jedno viđanje, drugo viđanje, treće... stvari se odvijaju odlično. Pomislite, „Ovo nekuda vodi”.

Ali kako da zadržite taj trenutak? Izbegavanjem sledećih „rupa na putu” koje možda postavljate nesvesno, ali koje mogu i te kako da odvedu vašu vezu u provaliju.

10. Vaše čudne navike postaju iritantne
Bez iskrene komunikacije koja će na vreme najaviti da navike - koje vi smatrate dražesnim - (npr. menjanje TV kanala munjevitom brzinom ili spavanje sa pet ćebića čak i leti) zapravo idu na živce vašoj drugoj polovini, one će vremenom postati tempirane bombe. Deaktivirajte eksplozivnu spravu malim razgovorom.

9. Ne interesuje vas njegovo društvo
Kad smo već kod toga i neslaganje sa prijateljima/familijom vaše voljene osobe može da bude ozbiljan razlog za raskid. Morate uspostaviti ravnotežu između vremena za vezu, vremena za prijatelje i vremena kad se ta dva preklapaju.

8. Slanje SMS-ova ili IM-ova po ceo dan u toku radnog vremena
Sačuvajte svu komunikaciju za kasnije; imaćete o čemu da pričate za večerom. Da ne biste doživeli sledeću scenu: Vi: „E, danas mi se desilo nešto najluđe na poslu”. On: „Da, znam, rekla si mi sve o tome danas na g-talku”. I onda neprijatna tišina. Da ne pričamo koliko vremena potrošite četujući na poslu o privatnim stvarima.

7. "Prosipanje srca" u rođendanskoj čestitki ili bilo kojim drugim povodom
Nekome je to previše. Da ne pričamo o nezgodnom trenutku dok sa ushićenjem gledate kako on čita "roman" koji ste napisali u čestitki, ne biste li ga ohrabrili da vam uzvrati velikom ljubavnom ispovešću? Neće moći.
Jednostavno rešenje? Nađite zabavnu čestitku i potpišite se. Imaće istu sentimentalnu vrednost za njega. Verujte.

6. Previše ste otvoreni ili tajanstveni u vezi sa svojom prošlošću
Tanka je linija između otkrivanja koliko ste godina imali kad ste izgubili nevinost i prepričavanja tog događaja do nasjtinijih detalja. Ako ga već zanima vaša ljubavna istorija, dajte mu kratke i slatke odgovore i elegantno promenite temu.

5. Previše ste dostupni
Ovo ne znači da treba da igrate igru neuhvatljive tako što ćete ignorisati pozive, odlagati odgovor na SMS ili izmišljati planove kad ih zapravo nemate. Niko to ne voli. Ako ste slobodni za izlazak - slobodni ste. Ako niste - pomerite ga za drugi dan.
Loša strana toga da ste „na tacni” sve vreme i od samog počletka je da ćete tako postati skloniji gubitku nezavisnosti kad pređete na sledeći nivo - ozbiljnu vezu. A jednom kad izgubite sebe, veza će početi da tone brže od Titanika.

4. Proganjanje na društvenim mrežama
Ako pratite svoju drugu polovinu na Twitteru, Facebooku, Google+ i LikedInu i to sve u roku od pet minuta, udaljite se od kompjutera. SMESTA.
To hrani nesigurnost i najsamouverenije žene na svetu. Počećete da analizirate komentar, „Hej, kako si?” od neke simpatične brinete koja je, zapravo, samo daleka rođaka koja ga pita za zdravlje. Ludilo nesigurnosti - nikako nije privlačno.
A kad smo već kod toga, ako se na bilo kojoj društvenoj mreži i dalje predstavljate i ponašate kao singl, smatrajte svoju vezu mrtvorođenčem.

3. Pokretanje "Šta smo mi" teme
Najbrži način ubijanja veze jeste da počnete da pričate kuda ona ide. Ne činite to. Pustite da stvari dođu prirodno.

2. Trčanje za njim
Naravno, malo koji muškarac će vam reći da ne podržava ideju da mu žena prva priđe. Ali postoji ogromna razlika između pravljenja prvog koraka i postajanja prilepka.
Svi smo gledali He's Just Not That Into You. Ako mu se sviđate, potrudiće se da vas vidi. Ako vam ne odgovara na pozive, smatrajte sebe najboljom ženskom koju nikada nije imao.

1. Različiti životni ciljevi
Ako jednoga dana želite da se udate i imate decu a zabavljate se sa nekim ko neće ni jedno ni drugo, bežite iz te veze glavom bez obzira. Da, to je surov savet, ali ne možete da promenite neku osobu i ono što želi u životu.

Različiti pogledi na ovako krupne stavri stavljaju rok trajanja na vašu vezu i bolje da sebe poštedite sigurnog sloma. Pogledajte kako to Džordž Kluni elegantno radi.

Ako ste od početka jasni i otvoreni o onome šta hoćete od života (okej, ne od prvog sastanka ali pre nego što ozvaničite vezu na FB), poštedećete sebe zaljubljivanja u nekog ko odbija da vam pruži ono što želite.

Bonus ubica veze: Ako se prebrzo opustite previše
U vezi nikada ne treba da mislite da vam je neko potpuno posvećen. Kad ste zaljubljeni, treba svakoga dana da date partneru razlog što je sa vama. To je jedini način da veza među vama postane sve jača.

Izvor: B92

Komentari

Još uvek ne postoje komentari za ovu vest.

Dodaj komentar
4061eaca6547b1de1f6806234c3df784
Zanimljivosti Ljubav & Sex
12.05.2014.
Članice holandske grupe ADAM, Anna Speller, Eva Cleven, Loulou Hameleers, Sanne den Besten i Suzanne Kipping su objavile vrlo provokativan spot. Pokušale su da pevaju svoj singl „Go...
A9bcc1f49a8f67b47846804f8d48ba8e
Zanimljivosti Tehnologija Ljubav & Sex
21.01.2014.
Noseća tehnologija menja naše svakodnevne navike, stoga je logično da se uplete iu seksualni život. Otkako su predstavljene Googleove pametne naočare, mnogima je zagolicalo maštu kakvu ...
F67a9a1fb137b1444f0ee5ce96df13e5
Zanimljivosti Ljubav & Sex
22.08.2013.
Oči, osmeh i grudi prve su stvari koje muškarac primeti kod žene i to baš tim tačnim redom, rezultati su najnovijeg istraživanja.   Ovi rezultati pokazuju da stereotip o mu&sc...
A57cb612e9a789f8bc1bf7fba79cda12
Zanimljivosti Ljubav & Sex
11.07.2013.
Ceo svet danima pleše u ritmu hita “Get Lucky” kojim se sastav Daft Punk vratio na muzičku scenu. Ali ovakvu promotivnu kampanju niko nije očekivao...   Legendarni francu...
8a0c992e233bb49ab7d16fc5d51c996a
Zanimljivosti Ljubav & Sex
13.05.2013.
Digitalno doba donosi brojna olakšanja, ali i poteškoće. To se najbolje vidi u održavanju ljubavnih veza, čiji prekidi mnogo teže padaju bivšim partnerima u aktuelno digitalno dob...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
411e0b5d5561a8cb890b8e6dddec0bab
Poslao: miroslav Pošalji fotografiju
Anketa
Da li biste izašli na izbore ukoliko bi sada bili raspisani?
Da.
Ne.
Ne znam.
Sve ankete
Ukupno odgovora: 699
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300