Izletišta

Ono čime se Smederevo ne može pohvaliti (ne zbog toga što nema potencijala, vec zbog nemarnosti Opštine, pa i samih građana), jesu izletišta. Ovde pobrojana izletišta stoga su više potencijal koji tek treba razviti.
 
Jugovo - Najveće i najpopularnije mesto za uživanje u prirodi. Blizina reke, gorostasno drveće, ljuljaške, klackalice, i (tek po neki), tereni za rekreaciju preko leta skoro čitav grad odvuku tamo. Razlog tome je i jedini bazen u gradu, čija savremenost i čistoća nisu baš za pohvalu. Stići ćete lako do tamo, ako krenete iz centra prema Beogradu, ali samo ukoliko imate prevoz, jer pešacče (a ni biciklističke) staze do tamo nema.

Veslački - Šetalište pored Dunava, na ulazu u grad iz pravca Beograda, nazvano tako po prostorijama veslačkog kluba Smedereva. Tereni za rekreaciju, jedini tereni za tenis u našem gradu i teren za boćanje glavni su razlog okupljanja i starih i mladih.

Šalinacki bageri - Kupalište na ulazu u selo Šalinac, u okolini Smedereva, nastalo iskopavanjem šljunka u tom kraju. Osim toga što plaža nije uređena, i sam put do tamo je loš. Ipak, preko leta se mnogi Smederevci odlučuju da se baš tamo osveže i čekaju da vlasti shvate da je uređenje takvog mesta neophodno.

Dama uz Jezavu - Travne površine uz reku, na periferiji Smedereva, prema Požarevcu. Veliki zemni nasip, nekada u funkciji zaštite od plavnjenja, danas prekriven travom, idealan za bavljenje rekreacijom. Nema uređene staze damom, a i trebalo bi urediti obalu Jezave. Mesto čeka da dođe na red za uređivanje, ali to ne smeta, mnogobrojnim stanovnicima ovog kraja da se upravo tu odmore i razonode.

Pionirski park - Park kakav bi svaki grad poželeo, skoro u samom centru, na obroncima Karađorđevog brda. Nema uređene staze do njega, klupe u njemu, čak ni osvetljenja. Mnogi Smederevci nikad nisu ni kročili tamo.


Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
411e0b5d5561a8cb890b8e6dddec0bab
Poslao: miroslav Pošalji fotografiju
Anketa
Šta po vašem mišljenju najviše utiče na povećanu zagađenost vazduha u Smederevu?
Železara Smederevo
Kotlarnice
Saobraćaj
Vazduh u Smederevu nije zagađen
Sve ankete
Ukupno odgovora: 50
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300