26.08.2013.

Štuka ili smuđ iz rerne

9cd3b2593c10dc7a1fae40b36e4fdce7

Sastojci:

- 1,5 kg sveže i očišćene štuke ili smuđa, ili obe
- 1 glavica belog luka
- maslinovo ulje (kada ovako napišem, to uvek znači da ga stavite toliko da pokrije ribu i još više ako imate osećaj da treba – nema pravila)
- 2 limuna
- 2 kašičice krupne morske soli
- malo sveže mlevenog bibera
- 2 šake svežeg i domaćeg čeri paradajza
- 1 veza svežeg peršuna
- grančica ruzmarina ili 1 kašika suvog
- 1 kašičica semenki korijandera
- nekoliko suvih ljutih papričica

Priprema:
Rernu sam zagrejala na 220 stepeni a pleh obložila papirom za pečenje. Ribu sam položila u pleh i napunila kriškama od jednog limuna, sa čenom ili dva belog luka i sa nekoliko grančica peršuna. Ovde nema mere, uvek možete da izbacite ili dodate neki od sastojaka i riba će garantovano biti dobra. Ako je potrebno zatvorite
ribu čačkalicama.
Prelila sam maslinovim uljem, preko posula so, biber, paradajze, papričice, semenke korijandera, ruzmarin, pola limuna sečenog na kriške, i preostale čenove belog luka s tim što sam jedan sačuvala za preliv. To je sve lepo stajalo dok sam pravila preliv. Za taj preliv takođe nema pravila, dodajtete navedene sastojke i
tempirate ih prema svom ukusu. Ja volim da se maslinovo ulje dobro oseti pa uvek koristim najkvalitetnije koje imam. Iscedite polovinu limuna, preostali peršun i beli luk sitno iseckajte i pomešajte sa sokom od
limuna. Dodajte maslinovog ulja po ukusu i posolite i pobiberite. Preko ribe prelijte po kašiku ili dve ovog preliva pa pleh stavite u dobro zagrejanu rernu. Pecite dok riba ne porumeni kao na slici.
Možete u toku pečenja još koji put da je prelijete mirisnim prelivom.
Ispečenu ribu ostavite da odstoji 5-10 minuta da se stabilizuje pa je tek onda secite. Sledeći put ću vam napraviti mini tutorijal o sečenju pečene ribe – u tri poteza imate savršene filete, zar to
nije savršeno?!
Ribu servirajte uz krompir salatu sa dosta pešruna i uz preostali preliv.

Prijatno!
http://www.milinkuvar.com/

8dc63557c44d2355eceaa01ed3caa4ca
24.04.2017.
Sastojci: Palačinke: 150 g brašna od heljde 150 g običnog brašna 2 jajeta 200 ml mleka so po ukusu 250 ml kisele vode ulje za prženje palačinki Fil: 300 g starog sira ...
80243410284412b8271c61fe0d050f6a
21.11.2016.
Sastojci: 500 g pasulja tetovca 100 ml ulja 3 glavice sitno seckanog crnog luka 3 čena sitno seckanog belog luka 1 kašika brašna 3 lista lovora 1 kašika mlevene paprike ...
Ccb71c331d622e17b142d22de731a109
01.08.2016.
Sastojci: 100 g smeđeg ili običnog šećera 80 ml vode 800 g lubenice isečene na kockice i očišćene od semenki nekoliko listića sveže nane, matičnjaka ili mente 2 kašike &sca...
D1c18eda35d3398ed62a73c4443f85e9
17.02.2016.
Sastojci: 500 g mekog brašna 1 ravna kašičica soli 1 kašičica šećera 20 g svežeg kvasca 300 ml tople vode 50ml + 2 kašike maslinovog ulja 100 g tanko sečene...
Ce6f9c0a5df80c24f15902d6732f0956
12.01.2016.
Sastojci: Korica: 150 g maslaca 200 g Plazma Mlevene 1-2 kašike ekstrakta vanile Čizkejk smesa: 4 jaja 50 g šećera 250 g krem sira 150 ml slatke pavlake 70 g melevene Pla...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
411e0b5d5561a8cb890b8e6dddec0bab
Poslao: miroslav Pošalji fotografiju
Anketa
Da li biste izašli na izbore ukoliko bi sada bili raspisani?
Da.
Ne.
Ne znam.
Sve ankete
Ukupno odgovora: 627
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300