07.05.2014.

Rebarca

0908786c877083d2a93bd7652bc32d28

Sastojci:

2-2,5 kg svinjskih rebra u komadu
1 kašika smeđeg šećera
1/2 kašike ljute aleve paprike
1/2 kašike slatke alave paprike
1/2 kašika belog luka u prahu
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice soli
150-200ml BBQ – roštiljskog sosa ( Heinz prodaje BBQ kečap u plastičnom pakovanju i BBQ sos u staklenoj flašici)

Priprema:

Rernu zagrejte na 125 stepeni a duboki pleh za pečenje obložite aluminijumskom folijom. Pomešajte smeđi šećer, ljutu alevu, slatku alevu, beli luk u prahu, so i biber. Rebra očistite od kože i prvog sloja masnoće, pa bogato utrljajte mešavinu začina sa obe strane. Začinjena rebra stavite u pripremljen pleh kostima okrenutim na gore. Zatvorite sa dva sloja aluminijumske folije i stavite u rernu na 2 sata, bez otvranja.
BBQ ili barbeque (roštiljski) sos možete da pronađete u svim boljim marketima, prodaje ga firma HEINZ. Od skoro se prodaje i BBQ kečap u klasičnom plastičnom pakovanju a možete da pronađete i BBQ soseve u staklenim flašicama. Za koji god da se odlučite, odradiće posao. *Fotografije koje pronađete na linkovima su primer izgleda pakovanja – slično izgledaju i kod nas.
Roštiljski sos možete da napravite i sami po ovim receptima: bbq sos sa bloga {Jaukuhinji…},  bbq sos sa bloga {CooksandBakes}, bbq sos sa bloga {Knjiškimoljacušpajzu} koji je najprihvatljiviji za sezonu u kojoj smo jer se pravi od kečapa. Slobodno dodajte začine po svom ukusu.
Posle 2 sata pečenja izvadite rebarca iz rerne a temperaturu pojačajte na 180 stepeni. Rebra izvadite na tanjir a sokove koji su ostali u plehu prospite, to je masnoća koja vam ne treba. Rebra vratite u pleh pa sa obe strane premažite BBQ sosom. Vratite u rernu na 10 minuta, sada kostima okrenutim na dole. Posle 10 minuta ponovo premažite ali samo gornju stranu rebara. Vratite ponovo u rernu, pa premazivanje ponovite još jednom posle 10 minuta. Posle poslednjeg premazivanja, rebarca ponovo stavite u rernu na još deset minuta. Nakon toga ih isecite prateći linije kostiju i umažite se do laktova… Tako su ukusnija.

8dc63557c44d2355eceaa01ed3caa4ca
24.04.2017.
Sastojci: Palačinke: 150 g brašna od heljde 150 g običnog brašna 2 jajeta 200 ml mleka so po ukusu 250 ml kisele vode ulje za prženje palačinki Fil: 300 g starog sira ...
80243410284412b8271c61fe0d050f6a
21.11.2016.
Sastojci: 500 g pasulja tetovca 100 ml ulja 3 glavice sitno seckanog crnog luka 3 čena sitno seckanog belog luka 1 kašika brašna 3 lista lovora 1 kašika mlevene paprike ...
Ccb71c331d622e17b142d22de731a109
01.08.2016.
Sastojci: 100 g smeđeg ili običnog šećera 80 ml vode 800 g lubenice isečene na kockice i očišćene od semenki nekoliko listića sveže nane, matičnjaka ili mente 2 kašike &sca...
D1c18eda35d3398ed62a73c4443f85e9
17.02.2016.
Sastojci: 500 g mekog brašna 1 ravna kašičica soli 1 kašičica šećera 20 g svežeg kvasca 300 ml tople vode 50ml + 2 kašike maslinovog ulja 100 g tanko sečene...
Ce6f9c0a5df80c24f15902d6732f0956
12.01.2016.
Sastojci: Korica: 150 g maslaca 200 g Plazma Mlevene 1-2 kašike ekstrakta vanile Čizkejk smesa: 4 jaja 50 g šećera 250 g krem sira 150 ml slatke pavlake 70 g melevene Pla...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
63d30f79e33ab54dd9466622fc739c10
Poslao: Creativo_Photo.Fun Pošalji fotografiju
Anketa
Šta po vašem mišljenju najviše utiče na povećanu zagađenost vazduha u Smederevu?
Železara Smederevo
Kotlarnice
Saobraćaj
Vazduh u Smederevu nije zagađen
Sve ankete
Ukupno odgovora: 387
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300