15.07.2013.

Ravioli sa rukolom, pelatima i sirom

8cd96c08b8a3dc049678afdbd7edfe35

Sastojci:

3 jaja
300g brašna tip 500
1 kašičica soli
1 konzerva (400g) pelata
1 čen belog luka
1 kašičica sušenog bosiljka
2 pune šake sveže rukole
1 komad tvrdog sira po želji
maslinovo ulje
so, biber

Priprema:

Brašno pomešajte sa jednom kašičicom soli pa izručite na čisti u suvu radnu površinu. U sredini napravite udubljenje pa unutar udubljenja razbijte jaja. Viljuškom ih mutite sve dok se potpuno ne sjedine. Nastavite sa mućenjem, s tim što ćete postepeno zahvatati brašno sa oboda i mutiti ga zajedno sa jajima. Mutite viljuškom sve dok je to moguće tj. dok testo ne postane previše gusto.Onda počnite da mesite rukama po radnoj površini skupljajući preostalo brašno. Bitno je da mesite dugo da bi se oslobodio gluten zbog
kojeg će vam pasta biti fino kuvana a ne gumena. Gotovo testo oblikujte u loptu pa uvijte u plastičnu foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Za to vreme pripremite nadev. Na malo maslinovog ulja propržite sitno seckan beli luk i bosiljak. Kada je beli luk za malo porumeneo, dodajte prethodno usitnjene pelate. Smanjite vatru pa
krčkajte dok se sos ne zgusne. Posolite i pobiberite pa ostavite sa strane da se ohladi. Sir izmrvite, rukolu isecite na sitnije pa pomešajte sa trunčicom maslinovog ulja i većim delom sosa od pelata (ostavite barem 2 kašike sosa u posudi u kojoj ste kuvali, za kasnije). Izvadite testo iz frižidera pa ga podelite na dva dela i razvijte oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini. Gledajte da bude što tanje i da oblik razvaljnog testa bude duguljasti pravougaonik.  Nadev stavljajte na donju (dužu) stranicu testa, kašičicom u razmacima od nešto manje nego 10cm.Negde na sredini tih razmaka premažite testo u tankom sloju vodom – to je mesto gde će se testo spojiti i zatvoriti raviole. Preklopite drugim krajem testa pa na razmacima pritisnite prstima da se
testo zalepi. Isecite raviole nožem pa ivice pritisnite viljuškom. Kuvajte spremljenu pastu u dosta kipuće slane vode, oko 7 minuta. Kada je kuvanje pri kraju, zagrejte posudu u kojoj ste spremali sos pa ulijte još
maslinovog ulja. Kuvane i oceđene raviole ubacite u toplo ulje, pa pržite nekoliko minuta da dobiju zlatno braon boju. Služite na tanjiru gde ste na dno ulili maslinovo ulje, postavili svežu rukolu na sredinu i preko
nje postavite raviole.

Prijatno!
http://www.milinkuvar.com/

8dc63557c44d2355eceaa01ed3caa4ca
24.04.2017.
Sastojci: Palačinke: 150 g brašna od heljde 150 g običnog brašna 2 jajeta 200 ml mleka so po ukusu 250 ml kisele vode ulje za prženje palačinki Fil: 300 g starog sira ...
80243410284412b8271c61fe0d050f6a
21.11.2016.
Sastojci: 500 g pasulja tetovca 100 ml ulja 3 glavice sitno seckanog crnog luka 3 čena sitno seckanog belog luka 1 kašika brašna 3 lista lovora 1 kašika mlevene paprike ...
Ccb71c331d622e17b142d22de731a109
01.08.2016.
Sastojci: 100 g smeđeg ili običnog šećera 80 ml vode 800 g lubenice isečene na kockice i očišćene od semenki nekoliko listića sveže nane, matičnjaka ili mente 2 kašike &sca...
D1c18eda35d3398ed62a73c4443f85e9
17.02.2016.
Sastojci: 500 g mekog brašna 1 ravna kašičica soli 1 kašičica šećera 20 g svežeg kvasca 300 ml tople vode 50ml + 2 kašike maslinovog ulja 100 g tanko sečene...
Ce6f9c0a5df80c24f15902d6732f0956
12.01.2016.
Sastojci: Korica: 150 g maslaca 200 g Plazma Mlevene 1-2 kašike ekstrakta vanile Čizkejk smesa: 4 jaja 50 g šećera 250 g krem sira 150 ml slatke pavlake 70 g melevene Pla...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
411e0b5d5561a8cb890b8e6dddec0bab
Poslao: miroslav Pošalji fotografiju
Anketa
Da li biste izašli na izbore ukoliko bi sada bili raspisani?
Da.
Ne.
Ne znam.
Sve ankete
Ukupno odgovora: 626
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300