Home Recepti Njujorški čizkejk sa zelenim čajem i malinama

Njujorški čizkejk sa zelenim čajem i malinama

by redakcija

Sastojci:

90g graham keksa
70g putera + ekstra za podmazivanje kalupa
1 kašičica vanilinog šećera
1 kašika ekstrakta vanile
750g krem sira
220g šećera
50g brašna
2 kašike zelenog čaja (usitnjenog u mlinu za kafu)
3 jajeta
100g polu odmrznutih malina

Priprema:

Rernu zagrejte na 175 stepeni. Okrugli kalup sa odvojivim dnom prečnika 17 cm dobro premažite puterom a spolja čvrsto uvijte u dva sloja aluminijumske folije. U električnoj seckalici izmrvite keks pa dodajte puter isečen na kockice, vanilin šećer i ekstrakt vanile i blendirajte dok se sve ne pretvori u ujednačene mrvice. Smesu izručite u pripremljen kalup pa prstima utisnite u dno kalupa da napravite ravnu koricu. Ubacite kalup u zagrejanu rernu i pecite 10 minuta. Za to vreme u velikoj posudi pomešajte krem sir sa šećerom i bršanom. Dodajte jedno po jedno jaje, sve vreme mešajući varjačom. Na kraju umešajte usitnjen zeleni čaj i poluodmrznute maline. Izvadite kalup iz rerne pa ga stavite u duboki pleh. U kalup sa ispečenom koricom ulijte smesu od sira. U veliki pleh u kojem stoji kalup sa smesom za čizkejk, ulijte vrelu vodu tako da kalup sa smesom bude skoro do vrha potopljen. Sve zajedno stavite u zagrejanu rernu i pecite 40 minuta. Zatim, smanjite temperaturu na 160 stepeni i nastavite sa pečenjem još 30-35 minuta. Zatim isključite rernu, izvadite kalup sa kolačem iz velikog pleha i vratite kolač u rernu sa otvorenim vratima da se hladi nekoliko sati. Kolač treba da drhti kada ga zadrmate, ali ne brinite jer će nakon hlađenja dobiti pravu teksturu i biće čvrst. Nakon hlađenja u rerni kolač stavite na nekoliko sati u frižider. Spreman je za služenje kada je potpuno ohlađen.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!