27.11.2012.

Hleb koji se ne mesi

9918ec5094966f76677766ccd8371bd9

 

Za pripremu ovog hleb potrebno je 15 sati. I nemojte da vas to uplaši jer osim čekanja koje ni ne mora da bude jako zamorno jer 12 sati prođe tokom noći, pa njih ni ne osetite. Ako želite da imate hleb za ručak, najbolje je da testo spremite dan ranije otprilike oko 8 ili 9 sati uveče. Računajte da testo narasata cele noći, tj. 12 sati pa se premesi i narasta još 2 sata. Pečenje traje 45 minuta, pa možete sebi da organizujete i kasni
doručak :)
 
Sastojci:
 
3 šolje (za čaj) mekog brašna
1 i 1/2 šolja vode
na vrh kašičice suvog kvasca
1 puna kašičica soli
 
Priprema:
 
Uveče oko 20h pomešajte sve sastojke u velikoj činiji pa varjačom sjedinite u jednoličnu smesu. Posudu dobro zatvorite prijanjajućom folijom, pokrijte krpom i ostavite da narasta preko noći. Sutradan, u 8h (računam na vas da ćete ustati rano) dobro pobrašnite radnu površinu pa na jnu izručite testo uz pomoć varjače – laganim pokretima da ne biste ubili mehuriće. Izručeno testo pospite brašnom pa vrhovima prstiju
lagano navlačite testo od spolja ka unutra tek toliko da potpuno bude obloženo brašnom i da se nigde ne lepi; taj proces traje 3 minuta.
Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da odmara 15 minuta. Kada se testo odmorilo prebacite ga na kuhinjsku krpu dobro posutu brašnom pa preklopite  drugom krpom i ostavite da odmara 2 sata. 30 miuta pre nego što je odmaranje testa gotovo uključite rernu na 250 stepni i u nju odmah stavite posudu sa poklopcem u kojoj ćete peći hleb. Ja koristim vatrostalnu činiju ovalnog oblika. Kada je testo gotovo, izvadite posudu iz rerne i u prebacite testo u nju uz pomoć krpe na kojoj se odmaralo. Držite krpu na dva kraja pa prenesite testo iznad posude i preručite. Nije bitno ako se testo izgužva ili bude nepravilnog oblika. Baš ti nedostaci će kasnije tokom pečenja biti ono pravo, rustično i domaće. Pecite hleb poklopljen 30 minuta pa sklonite poklopac i pecite još 15 ili 20 minuta. Ostavite hleb da se hladi barem 30 minuta pre sečenja jer proces kuvanja do tada još uvek
traje.
 
Prijatno!
Vaša Mila!
http://www.milinkuvar.com/
8dc63557c44d2355eceaa01ed3caa4ca
24.04.2017.
Sastojci: Palačinke: 150 g brašna od heljde 150 g običnog brašna 2 jajeta 200 ml mleka so po ukusu 250 ml kisele vode ulje za prženje palačinki Fil: 300 g starog sira ...
80243410284412b8271c61fe0d050f6a
21.11.2016.
Sastojci: 500 g pasulja tetovca 100 ml ulja 3 glavice sitno seckanog crnog luka 3 čena sitno seckanog belog luka 1 kašika brašna 3 lista lovora 1 kašika mlevene paprike ...
Ccb71c331d622e17b142d22de731a109
01.08.2016.
Sastojci: 100 g smeđeg ili običnog šećera 80 ml vode 800 g lubenice isečene na kockice i očišćene od semenki nekoliko listića sveže nane, matičnjaka ili mente 2 kašike &sca...
D1c18eda35d3398ed62a73c4443f85e9
17.02.2016.
Sastojci: 500 g mekog brašna 1 ravna kašičica soli 1 kašičica šećera 20 g svežeg kvasca 300 ml tople vode 50ml + 2 kašike maslinovog ulja 100 g tanko sečene...
Ce6f9c0a5df80c24f15902d6732f0956
12.01.2016.
Sastojci: Korica: 150 g maslaca 200 g Plazma Mlevene 1-2 kašike ekstrakta vanile Čizkejk smesa: 4 jaja 50 g šećera 250 g krem sira 150 ml slatke pavlake 70 g melevene Pla...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
63d30f79e33ab54dd9466622fc739c10
Poslao: Creativo_Photo.Fun Pošalji fotografiju
Anketa
Šta po vašem mišljenju najviše utiče na povećanu zagađenost vazduha u Smederevu?
Železara Smederevo
Kotlarnice
Saobraćaj
Vazduh u Smederevu nije zagađen
Sve ankete
Ukupno odgovora: 372
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300