VukM
14.11.2016. broj pregleda: 1976

10559887 10205409598785157 8161991013689704023 n

3 TOP NAČINA DA UŽIVATE NA DAN GRČKE MUZIKE

Kao što naslov kaže u ovom tekstu ćemo se pozabaviti razlozima zbog kojih treba posetiti Dan Grčke muzike u Smederevu 19. novembra.

Hm, pa grci ne dolaze kod nas stalno, zar ne? Koliko dugo niste videli grke u Smederevu? Nije baš svakodnevno... Hm..... A koliko dugo niste videli grke koji šetaju ulicama Smedereva? Hm... To još ređe.... Aaaaaa, koliko dugo niste videli grke kako šetaju ulicama Smedereva i sviraju iz peta toliko jako da se tzatziki može osetiti u vazduhu?

Mmmmmmmmm, Tzatziki Humus.....

 

Elem, tzatziki na stranu za sada. Evo 3 TOP RAZLOGA ZBOG KOJIH TREBA POSETITI DAN GRČKE MUZIKE:

 

1. Možete piti popodnevnu kafu, prezalogajiti piletinu u ZAMKU (tzatziki obavezan) i pratiti povorku GRČKIH TRUBAČA kako prolazi pored vašeg omiljenog lokala.

Da, dobro ste pročitali. U subotu u 12h će ulica KRALJA PETRA POSTATI GRČKO-SMEDEREVSKA GUČA. Uz dobro poznat ambijent i odličan has u Zamku ili ATW-u možete ispratiti gestovnu simboliku Srpsko-Grčkog prijateljstva i uživati u trubačima koji se čuju jednom u.... Koliko? Deceniji??? Haha, kakva prilika da snimite događaj svojim telefonom i šerujete sa onima koju su van Smedereva. Ne znaju oni kakve prilike za opštenarodna veselja imamo mi ovde u našem gradu.  

Dobro, možda ne izgledaju kao oni iz Guče ali ima taj prizvuk...

 

2. Za dvesta kinti možeš slušati filharmoniju

Ako te GRČI TRUBAČI toliko ne zanimaju i želiš neko raskošnije iskustvo a šljaka ti ne dozvoljava da priuštiš nešto skuplje od neta i kraćih putovanja onda je ovo idealna prilika za tebe, prilika decenije! Po ceni od dva espressa možeš priuštiti sebi filharmoniju na uvce, još ti Grci došli na prag... Pa gde ćeš dalje.. PA IMA DALJE.... Ništa lepše nego kad ti uz koncert još i Alexis Cipras pošalje i besplatatnu teglu tzatzikija za sve prisutne nakon završetka koncerta. I sve to u znak dugogodišnjeg prijateljstva Srba i Grka. Satira, nema besplatnog tzatzikija, samo koncert za dvesta kinti... Malo li je?

 

3. I TREĆA I NAJBITNIJA STAVKA....... ZORBAAAAAAAAAAAAAAAA

Za sve koji ne znaju šta je ZORBA uveravam vas.... ZNATE SAMO SE PRAVITE! Zamislite za 200 kinti slušate Zorbu i tapšete rukama u punoj sali pred izlazak u birtiju, klub, restoran ili bilo koje drugo mesto gde se sluša glasna muzika i ispija alkohol! Uh kako dobra podloga za subotnju noć....

 

Znači raspoloženje, masline, Grčka muzika, vino, igra i smeh i... Ouzo...  Gde ćeš lepšu subotu. Želim vam svima lep provod od srca. Vidimo se :DPlusic 3 Minusic 0


Ocena

Ocenjeno 8 puta. Oceni

Komentari

Missing
Kuma
14.11.2016.
Sjajan tekst! Nisam iz Smedereva ali jako volim ovaj grad i svakako cu posetiti dogadjaj.
Plusic 1 Minusic 0
Dodaj komentar

Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
411e0b5d5561a8cb890b8e6dddec0bab
Poslao: miroslav Pošalji fotografiju
Anketa
Šta po vašem mišljenju najviše utiče na povećanu zagađenost vazduha u Smederevu?
Železara Smederevo
Kotlarnice
Saobraćaj
Vazduh u Smederevu nije zagađen
Sve ankete
Ukupno odgovora: 31
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300