Home Info Naučni kamion od 4. do 8. septembra u Smederevu

Naučni kamion od 4. do 8. septembra u Smederevu

by redakcija

U susret osmoj Noći istraživača, Naučni kamion kao putuјuća laboratoriјa i prostor za radionice, izložbe i predavanja, dočekuјe sve zainteresovane posetioce u Smederevu od 4. do 8. septembra.                             

U Naučnom kamionu pripremljen je bogat program interaktivnog tipa, bez obzira na uzrast i predznanje, iako je manifestacija Noć istraživača, koja će se 29. septembra održati u 7 gradova Srbije, prvenstveno namenjena učenicima osnovnih i srednjih škola.

Noć istraživača, kroz projekt ReFocuS, koordiniše i vodi tim iz Instituta za biološka istraživanja ”Siniša Stanković”, a u projektu učestvuju Centar za promociju nauke, Beograd, Prirodno matematički fakultet, Niš, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Kragujevac i kao partner, naš Regionalni centar u Smederevu.

Ideja Noći istraživača je demistifikacija nauke i približavanje naučnih koncepata i načina razmišljanja širem delu populacije, kao i upoznavanje sa istraživačima i njihovim radom. Sem toga, želja nam je da ovim aktivnostima povećamo i poboljšamo mišljenje stanovnika o značaju nauke i njenom doprinosu svakodnevnom životu.

Načni kamion biće postavljen ispred Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo, zgrada „Monopola“, Goranska bb u periodu od 4. do 8. septembra 2017.

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!