Home InfoDruštvo Gimnazija u štrajku: Smenjen Vučković postavljena profesorka bez licence

Gimnazija u štrajku: Smenjen Vučković postavljena profesorka bez licence

by redakcija

Odlukom, ministra prosvete Srđana Verbića, koja je 25.2.2015. prosleđena školi od strane Školske uprave Požarevac, u Gimnaziji Smederevo uvedena je prinudna uprava. Razrešen je dužnosti direktor mr Milutin Vučković i školski odbor, a za vršioca dužnosti postavljena je Radmila Trajković (nastavnik-pripravnik bez položenog ispita za licencu) a takođe je imenovan i novi Školski odbor.

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gimnaziji pročitan je stav profesora koji bezrezervno pružaju podršku direktoru Vučkoviću, tvrdeći da je njegovo razrešenje čisto politička spletka lokalne samouprave. Saznajemo da je novopostavljena nekvalifikovana direktorka u kumovskim vezama sa Gradonačelnicom Smedereva.

U saopštenju prinudne uprave stoji:  „Mi, profesori i radnici smederevske Gimnazije, duboko smo uznemireni i ogorčeni. Naš rad i naše procene i stavovi omalovaženi su i obezvređeni. Doveden je u pitanje naš profesionalni kredibilitet. Pretvoreni smo u sitne monete za partokratska potkusurivanja.“

Podsećamo da je gradska inspekcija predložila razrešenje direktora zbog „nepravilnosti pri konstituisanju Školskog odbora“, a onda ministar uputio nalog za razrešenje, o čemu smo već pisali.

Štrajkački odbor proglasio je početak štrajka. 

Pogledajte kompletno saopštenje.
 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!