Home Info Esmark jedini podneo validnu ponudu za Železaru

Esmark jedini podneo validnu ponudu za Železaru

by redakcija

Američki Esmark jedini je podneo validnu dokumentaciju za učešće u privatizaciji Železare Smederevo.

Direktor ove srpske čeličane Bojan Bojković je na otvaranju pisma ponude u Agenciji za privatizaciju rekao je da se pored "Esmarka" na tender javilo i jedno privatno lice Imrab Imrani iz Berlina.
 
Njegova uplata od 10.000 evra za otkup privatizacione dokumentacije nije prihvaćena jer on prethodno nije podneo zahtev za otkup privatizacione dokumentacije. Tako je jedina validna ponuda stigla od kompanije "Esmark" sa kojom će se voditi pregovori o kupovini 80 odsto akcija Železare
 
Otvaranju su prisustvali ministri finansija i privrede Dušan Vujović i Željko Sertić. Ministar Vujović rekao je da to što je stigla samo jedna ponuda ne znači da nema zainteresovanih već da se poštuje procedura.

– Verujem da će "Esmark" dati ono što nam treba, da će se sa njihovom dolaskom održati zaposlenost u Smederevu, podići proizvodnja i BDP – kaže Vujović.
 
Detalji ponude "Esmarka" biće poznati tek kada komisija proveri kompletnu dokumentaciju.
 
Direktor "Železare-Smederevo" Bojan Bojković kaže da očekuje da se pregovori sa "Esmarkom" završe do sredine meseca, a već 17. i 18. januara se očekuje da advokatski timovi vlade pripreme ugovore koji bi trebalo da budu potpisani najkasnije do 31. januara.

B. Anđelić

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!