Home ZanimljivostiPutovanja Dominikana: Seks kao turistička atrakcija

Dominikana: Seks kao turistička atrakcija

by redakcija

Plaže Punta Kane, popularnog letovališta u Dominikanskoj Republici, oduvek su poznate kao utočište za muškarce koji rado plaćaju za trenutke zadovoljstva u zagrljaju zgodnih devojaka, ali poslednjih godina situacija se menja.

 

Sve više usamljenih žena iz Zapadne Evrope i Amerike pažnju i nežnost pronalazi na karipskim plažama, gde prostitucija čini jednu od najrazvijenijih turističkih usluga. 

Zahvaljujući takozvanim ''sanki pankijima'' – siromasnim crnoputim momcima, izvajanih tela, koji nude zabavu i užitak u intimnim trenucima, uobičajena slika u Dominikanskoj Republici sada je drugačija. 

Seks turizam je tako postao jedna od glavnih ''turističkih ponuda'' Punta Kane, karipskog raja, sa prijatnim domaćinima koji žive od prodaje cigara, ruma i bogatog noćnog života. 

Među korisnicama usluga seks turizma mogu se prepoznati žene najrazličitijih dobi, pa tako u plaćenoj intimnosti uživaju slobodne devojke, sredovečne gospodje, ali i dame koje su odavno zašle u sedmu ili osmu deceniju. 

U knjizi ''Romansa na putovanju'', autorka Zzanet Belivo opisuje prirodu seksualnih avantura za kojima na tropskim ostrvima godišnje traga više od pola mliona žena. 

''Žene odlaze da pronadju sebe, a onda upoznaju lako uočljive momke koji za malo novca nude svoje telo i pažnju. Ko bi mogao da odoli tako velikodušnoj ponudi'', pita se autorka u svojoj knjizi. 

Cene ovih usluga variraju između 20 i 150 dolara, a mnogi zavodnici dobijaju priliku za produženi poslovni angažman. Dugo druženje donosi im markiranu garderobu, skupe satove i druge poklone. Umešniji ljubavnici dobijaju i automobile, stanove, prilike za putovanje… 

U nekim slučajevima dolazi i do brakova izmedju mladih ljubavnika i bogatih dama. Kako kažu žitelji ovog mesta, uobicajeno je videti mladiće koji pod ruku vode žene koje im mogu biti bake. 

''Najpre su ovakvi parovi izazivali čudjenje, pa i gadjenje, a sada je to postalo prihvatljivo. More, sunce i plaža pozivaju da radite ono što vam je volja. Za nekoga je to kupovina ljubavi'', kaže vlasnik lokalnog plažnog bara koji svakodnevno svedoči o sklapanju ljubavnih poslovnih dogovora. 

Dominikansku Republiku godišnje poseti oko 4,6 miliona turista, od kojih deo, pored želje da uživa u plažama i divnom vremenu, dolazi i zbog seks turizma. 

Iako, naravno, prostitucija nije dozvoljena, lokalna policija uglavnom "žmuri" na ovakve pojave. Zbog nedostatka drzavne kontrole, momci i devojke koji se u ovoj zemlji dobrovoljno bave najstarijim zanatom na svetu ostaju potpuno nezašticeni.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!