Home Recepti Plazma čiz kejk u njujorškom stilu

Plazma čiz kejk u njujorškom stilu

by redakcija

Sastojci:

Korica:
150 g maslaca
200 g Plazma Mlevene
1-2 kašike ekstrakta vanile

Čizkejk smesa:

4 jaja
50 g šećera
250 g krem sira
150 ml slatke pavlake
70 g melevene Plazme
sitno rendana korica jedne pomorandže

Preliv:

proceđen sok od jedne pomorandže
oko 160 g šećera u prahu

Priprema:

Rernu uključiti na 180°C. Plazma Mlevenu, maslac isečen na kockice i ekstrakt vanile zajedno staviti u električnu seckalicu pa miksati da se naprave ujednačene mrvice. Ovo možete uraditi i ručno, tako što ćete mrviti prstima maslac i Plazma Mlevenu dok ne dobijete ujednačenu mrvičastu smesu. Izručiti u kalup za pečenje sa odvojivim dnom prečnika 22cm, pa prstima utisnuti smesu u dno i stranice kalupa. Izbušiti viljuškom na nekoliko mesta pa staviti u rernu na 10 minuta.

Za to vreme pripremiti čizkejk smesu. Umutiti jaja i šećer tek toliko da se sjedine. Zatim dodati krem sir i slatku pavlaku, mlevenu plazmu kao i sitno rendanu koricu pomorandže. Sve dobro izmešati i ostaviti sa strane.

Kada je korica pečena, izvaditi kalup iz rerne pa smesu koju ste pripremili uliti u pečenu koricu. Vratiti u rernu i peći još 30 minuta. Ispečeni čizkejk ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ohladiti u frižideru makar jedan sat pre služenja. Sok pomorandže pomešajte sa šećerom u prahu i čuvajte do serviranja.  Plazma čizkejk servirajte hladan i preliven sosom.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!