318
Sastojci:
400g bundeve sečene na kocke
400ml punomasnog jogurta
2 jajeta
200ml ulja
400g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
100ml vode
100g gorgonzole ili drugog sira
peršun
so, biber
250g krem sira
50g ribanog parmezana
Priprema:
Bundevu isečenu na kocke stavite u vodu sa biberom i solju da se kuva dok ne omekša. Ostavite sa strane da se ohladi. Uključiti rernu na 200 stepeni, a plehove za pečenje mafina premazati uljem ili margarinom. Pomešati brašno, ulje, jaja, vodu, jogurt, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u glatku i retku masu. Dodati kuvanu i ohlađenu bundevu, izmrvljenu gorgonzolu i so i biber po želji. Sve dobro izmešajte. Punite kalupe skoro do vrha, pospite bademima po želji i pecite oko 20-25 minuta u zagrejanoj rerni. Pleh sa ispečenim mafinima ostavite na
vlažnoj krpi barem 10 minuta. Ako je potrebno, tankim nožem odvojite ivice mafina sa zidova pleha, pa mafine preručite u posudu za serviranje.
Svaki mafin bogato premažite mešavinom krem sira i parmezana.
Prijatno.